Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Οργάνωσης Jewish Institute for National Security of America (JINSA) είχαμε χθες στο ΓΕΕΘΑ, η οποία κρίνεται από πολλούς ειδικούς ως πολύ σημαντική και σοβαρή στις επερχόμενες εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο.

Την Τρίτη 02 Απριλίου 2019, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Αμερικανο – εβραϊκής οργάνωσης (Jewish Institute for National Security of America – JINSA), με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή της JINSA Δρ. Michael Makovsky, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ελλάδα, από 31 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2019.
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο ΓΕΕΘΑ, ενημερώθηκαν επί θεμάτων που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, καθώς και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Δεν πρόκειται για μια απλή επίσκεψη μιας τυχαίας αντιπροσωπείας από τις ΗΠΑ αλλά για αντιπροσωπεία του αμερικανο-εβραϊκού λόμπυ, το οποίο ως γνωστό  ελέγχει μεγάλο μέρος της αμερικανικής πολιτικής σκηνής και καθορίζει την πολιτική των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.
Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ-Α.Μεσόγειο

H αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα , οι απειλές Ερντογάν στο ίδιο το Ισραήλ ( Τέμενος Αλ Ακτσά-δηλώσεις κατά Νετανιάχου-και υιού) βοηθούν στην  δημιουργία μια  συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, καθώς είναι προφανές πως τα ενεργειακά συμφέροντα δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν πρόκειται να μείνουν απροστάτευτα.
Αθήνα και Τελ ΑΒίβ κατασκευάζουν από κοινού στην Κρήτη ένα πανίσχυρο ραντάρ, το οποίο θα αποτελέσει τα «μάτια» της συμμαχίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το ραντάρ κατασκευάζεται στην Κρήτη, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στον «πόλεμο» των κοιτασμάτων. Η επιλογή της Κρήτης βέβαια για την κατασκευή του συστήματος δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς οι εξελίξεις της Α.Μεσογείου θα επεκταθούν προσεχώς και νοτίως της Κρήτης.
Σε αυτό το κλίμα, το Τελ Αβίβ επιχειρεί να φέρει ακόμα πιο κοντά τις Ένοπλες Δυνάμεις Ισραήλ και Ελλάδας, στα πλαίσια κοινών αμφίβιων επιχειρήσεων, που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε περιοχές του Ισραήλ.
Αυτό εκτιμάμε είναι το νόημα της παρουσίας της οργάνωσης  Jewish Institute for National Security of America (JINSA) στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ και για αυτό η χώρα οφείλει να αποκομίσει όσο πιο πολλά οφέλη μπορεί, σε συνεργασία και με τους Ελληνο-Αμερικανούς στις ΗΠΑ, οι οποίοι συνεργάζονται με την εν λόγω εβραϊκή οργάνωση, επηρεάζοντας το Κογκρέσο για την Τουρκία.
Eν τω μεταξύ, ο Ερντογάν θα συναντήσει τον Πούτιν στις 08 Απριλίου, για να σώσει την οικονομία της χώρας του που βρίσκεται λίγο πριν γίνει …Βενεζουέλα.
Ότι όμως και να κάνει έχει απολέσει την αξιοπιστία όλων των οργανώσεων λόμπυ στις ΗΠΑ, καθώς και του Λευκού Οίκου που δεν τον θεωρεί πλέον «αληθινό σύμμαχο» της συμμαχίας, αλλά δεν θέλει και την οριστική απώλεια της χώρας από το ΝΑΤΟ.
Μέσα στο κλίμα αυτό, η  οργάνωση των χωρών που έχουν συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα μπορούσε να αφήνει εκτός το Ισραήλ, το οποίο αναπτύσσει, σε συνεργασία με την Ελλάδα, τις δυνατότητές του στη λεκάνη.
Εδώ και καιρό ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί την Ελλάδα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Για τους Ισραηλινούς ιδιαίτερα ενδιαφέροντες είναι οι πύραυλοι S 300, που διαθέτει και το Ιράν. Εκτός αυτού οι Ισραηλινοί έχουν πολλά να μάθουν από τους Έλληνες στον ναυτικό τομέα. Συχνά γίνονται στρατιωτικές ασκήσεις σε Κρήτη και Λάρισα.
Μαζί με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ελλάδα θέλουν να ελέγξουν  την ανατολική Μεσόγειο και κατ´ επέκταση τις δραστηριότητες των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων σε αέρα και θάλασσα.
H συνεργασία με το Ισραήλ είναι επωφελής για την Ελλάδα και την Κύπρο, όχι μόνο σε θέματα ασφάλειας αλλά και τουρισμού, τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, αρκεί να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε διασφαλίζοντας την θέση της χώρας μας, την ανακήρυξη ΑΟΖ και φυσικά την ενίσχυση με πλεονάζοντα αμερικανικά οπλικά συστήματα χθες» για να διασφαλίσουμε ότι και μόνοι μας έχουμε τα απαραίτητα «εργαλεία» να απειλήσουμε στρατηγικά την Τουρκία, που θα σκεφτεί δύο και τρεις φορές να πράξει κάτι σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.