Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ένταση στον Περσικό Κόλπο


Σημαία του Ιράν σε δρόμο στην Τεχεράνη

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ένταση στον Περσικό Κόλπο

© Sputnik / Anton Bystrov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, απέστειλε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσιγκτον.
Κανένα κράτος δεν πρέπει να πυροδοτήσει κι άλλο την ένταση στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και να προκαλέσει το Ιράν όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι τα κράτη δεν θα πρέπει να κλιμακώσουν την κατάσταση όπως κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και κάποιοι σύμμαχοί τους στην περιοχή του Περσικού Κόλπου ελπίζοντας ότι κάποιος θα χάσει την υπομονή του», δήλωσε ο Ριάμπκοφ στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι πρόσφατες ενέργειες του Ιράν δεν παραβιάζουν την πυρηνική συμφωνία.
Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη για μια κοινή επιτροπή για να συζητηθεί το πλήρες φάσμα των συσσωρευμένων ζητημάτων, πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.
Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ έχει κλιμακωθεί ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα με την εκτόξευση εκατέρωθεν απειλών και τη μετάβαση αμερικανικού αεροπλανοφόρου και βομβαρδιστικών στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία

  Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία Η λίμνη Δύστος που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αλιβερίου, αποτελεί έναν επίγειο παρ...