Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Κορονοϊός: Γεγονός τα πρώτα δύο κρούσματα στη Ρωσία - Παγκόσμιος συναγερμός

Έλεγχος υπηρεσιών υγείας στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβου της Μόσχας για τυχόν κρούσματα κορονοϊού

Κορονοϊός: Γεγονός τα πρώτα δύο κρούσματα στη Ρωσία - Παγκόσμιος συναγερμός

© Sputnik / Sergey Mamontov
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (136)
0 0 0
Βρείτε μας
Την πόρτα της Ρωσίας χτύπησε ο κορονοϊός, με τα πρώτα δύο κρούσματα του φονικού ιού να αποτελούν γεγονός. Πάνω από 200 οι νεκροί, υπερβαίνουν τους 9.000 τα κρούσματα.
Γεγονός αποτελούν τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Τατιάνα Γκολίκοβα.
Η κατάσταση των δύο ασθενών είναι σταθερή, χωρίς να έχουν παρουσιάσει υψηλό πυρετό.
Η Ρωσίδα αξιωματούχος, παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω επέκτασης του κορονοϊού.
Η εξέλιξη αυτή, έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», λόγω της εμφάνισης του φονικού ιού στη γειτονική χώρα.
Το πρωί της Παρασκευής, παράλληλα, οι υγειονομικές αρχές της Αγγλίας ανακοίνωσαν τα δύο πρώτα κρούσματα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Μέχρι στιγμής, ως εκ τούτου, ο θανατηφόρος κορονοϊός έχει εμφανιστεί σε τουλάχιστον 23 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Αυστραλία κ.α.

Παγκόσμιος συναγερμός από τον ΠΟΥ

Την Πέμπτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμανε «παγκόσμιο συναγερμό», υπό τον φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.
Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 213 – όλοι στην Κίνα – ενώ τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 9.000, η πλειοψηφία των οποίων στην ασιατική χώρα.
Την ίδια ώρα, δεκάδες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα, ενώ αρκετές χώρες έχουν επιστρατεύσει πτήσεις τσάρτερ για τον επαναπατρισμό των υπηκόων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...