Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Συνεχής ενημέρωση για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

    • ΤΟΥΡΚΙΑ
      Λήψη σύντομου url
      0 0 0
      Βρείτε μας
      Χτες, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, ένας σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ έπληξε τη δυτική Τουρκία, χωρίς να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν άτομα στο περιστατικό, σύμφωνα με τον κυβερνήτη επαρχίας Μανίσα, Αχμέτ Ντενίζ.
      Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 χτύπησε την ανατολική Τουρκία στις 19:55 ώρα Ελλάδας, όπως ανέφερε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.
      Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 210 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Γκαζιαντέπ και 10 χιλιόμετρα βόρεια από το Δογμαγιόλ της Τουρκίας σε βάθος δύο χιλιομέτρων, σύμφωνα με το κέντρο, ενώ δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϋλού.
      Σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας, έχουν σταλεί σκηνές και ζεστές κουβέρτες στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό, ενώ η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ιράκ, Συρία, Λίβανο και Ισραήλ.
      ​Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε νωρίτερα ότι «η πόλη Σιβρίς κλονίστηκε σοβαρά», προσθέτοντας ότι οι ομάδες διάσωσης έχουν σπεύσει στην περιοχή.

      ​Ο σεισμός ακολουθεί τις δονήσεις που είχαν καταγραφεί στην πόλη Ακχισάρ μια ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των περιφερειακών αρχών.
      23:34

      Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών

      Σεισμός στην ανατολική Τουρκία, 24 Ιανουαρίου 2020

      Σεισμός στην Τουρκία: Τουλάχιστον 14 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες - Βίντεο

      Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 300 έχουν τραυματιστεί από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,8 Ρίχτερ που έπληξε, σήμερα (24/01), τα ανατολικά της Τουρκίας.
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • 23:28

      Για πάνω από 300 τραυματίες από τον φονικό σεισμό κάνουν λόγο οι αρχές

      Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό της Παρασκευής στην ανατολική Τουρκία συνεχώς αυξάνεται, ενώ περισσότεροι από 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δήλωσαν οι κυβερνήτες των επαρχιών της Ελατζίκ και της Μαλάτειας στην Τουρκία

     

     

    Μητσοτάκης στον Ερντογάν: «Οι δικές μας ομάδες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν»

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Μητσοτάκης για τον σεισμό στην Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε

    Τη συμπόνια του στον τουρκικό λαό, αλλά και στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον σεισμό στα ανατολικά της χώρας εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 23:21

    Την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς το λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας

    Δένδιας

    Δένδιας σε Τσαβούσογλου μετά τον σεισμό στην Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε

    Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επεσήμανε την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 23:20

    Εικόνες χάους στους δρόμους της Τουρκίας

    Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

    Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί, εικόνες χάους στους δρόμους - Βίντεο

    Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 19.55 (ώρα Ελλάδος) στην επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...