Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

«Όχι» της Χαμάς στη «συμφωνία του αιώνα» των ΗΠΑ

Διαδήλωση υπέρ της Χαμάς στην Παλαιστίνη

«Όχι» της Χαμάς στη «συμφωνία του αιώνα» των ΗΠΑ

© AFP 2019 / ABBAS MOMANI
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Το απόγευμα της Τρίτης, οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν το προτεινόμενο σχέδιο ειρήνης για τη Μέση Ανατολή. Αντιδράσεις από την Παλαιστίνη και τη Χαμάς.
Έντονες διεργασίες λαμβάνουν χώρα στην Παλαιστίνη, λίγες ώρες πριν τη δημοσιοποίηση του «σχεδίου του αιώνα» των ΗΠΑ για την επίλυση του «Μεσανατολικού».
Σύμφωνα με πηγές του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, αντιπροσωπεία της Χαμάς αναμένεται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Παλαιστινιακής Αρχής, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στο αμερικανικό σχέδιο.
Τη Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι το απόγευμα της Τρίτης θα παρουσιάσει μια «πρόταση – ειρήνης» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
«Έχουμε τη στήριξη του (σ.σ. Ισραηλινού) πρωθυπουργού, των άλλων (σ.σ. ισραηλινών) κομμάτων και θεωρούμε ότι εντέλει θα έχουμε και τη στήριξη των Παλαιστινίων. Αλλά θα δούμε» δήλωσε, χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Λίγο αργότερα, ο επικεφαλής της Χαμάς έσπευσε να απαντήσει, αποσαφηνίζοντας ότι «το σχέδιο δεν πρόκειται να περάσει».
«Διαμηνύουμε ότι το “deal του αιώνα” δεν θα περάσει. Η νέα σκευωρία εναντίον της Παλαιστίνης θα αποτύχει» ξεκαθάρισε, προειδοποιώντας για «νέα φάση συγκρούσεων με το Ισραήλ».
Τον Ιούνιο του 2019, στενός σύμβουλος του Τραμπ αποκάλυψε μέρος της οικονομικής εκδοχής του ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο προβλέπει επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων στην Παλαιστίνη και τα γειτονικά αραβικά κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...