Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Τραμπ σε Ερντογάν: Λύστε τις διαφορές με την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία. Έκκληση του Αμερικανού προέδρου για επίλυση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Την ανάγκη επίλυσης των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντιρί, ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε τη σημασία Αθήνα και Άγκυρα να επιλύσουν τις διαφορές τους για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. 
​Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για την ανάγκη αποχώρησης των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη, όπως και για τη σημασία τήρησης και σεβασμού της εκεχειρίας.
Ειδική μνεία έκαναν στη Συρία, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στον τερματισμό της βίας στην επαρχία του Ιντλίμπ, όπου λαμβάνει χώρα επιχείρηση του συριακού στρατού για την «εκκαθάριση» από τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν έλαβε χώρα εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή αλλά και της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Το κλίμα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών επιδεινώθηκε σημαντικά στα τέλη Νοεμβρίου, όταν Άγκυρα και Τρίπολη υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης για τον καθορισμό κοινών θαλάσσιων συνόρων στη Μεσόγειο.
Η Αθήνα αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για μία «παράνομη συμφωνία», η οποία παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Al Jazeera: «Εγκληματική πράξη η απόφαση του Τελ Αβίβ να κλείσει τις δραστηριότητές μας στο Ισραήλ»

  Newsbomb Το  Al Jazeera  ήταν από τα λίγα διεθνή μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στη Γάζα. Στην επίσημη τοποθέτησή του,  το Al Jazeera κατα...