Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Σεισμός στην Τουρκία: Έρευνες σωστικών συνεργείων για επιζώντες στην Ελαζίγ



ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Οι νεκροί από τον σεισμό που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία ξεπερνούν τους 20, με τους τραυματίες να είναι πάνω από 1.000.
Στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μετέβη το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε το πρόγραμμά του. Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, παραβρέθηκε σε κηδείες θυμάτων του σεισμού.Ο κ. Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την αποστολή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.Το βράδυ της Παρασκευής (24/01), ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό, λέγοντας πως οι ελληνικές ομάδες διάσωσης είναι έτοιμες να συνδράμουν.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε στα ελληνικά μέσω Twitter τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ο οποίος του τηλεφώνησε μετά τον σεισμό.
Cumhurbaşkanı @RTErdogan, Elazığ depreminde hayatını kaybeden Muhammed Salih Civelek ve Ayşegül Civelek’in cenaze törenine katıldı.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...