Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή εν μέσω μπαράζ αντιδράσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Το μεσημέρι της Τετάρτης θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία ΠΑΟΚ και Ξάνθη που προβλέπει αφαίρεση βαθμών αντί για υποβιβασμό.
Το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη που κατέθεσε εσπευσμένα η κυβέρνηση και προβλέπει την κατάργηση της ποινής υποβιβασμού και την αντικατάσταση με ποινή αφαίρεσης βαθμών για το αδίκημα της πολυϊδιοκτησίας.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 13:00 και κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ονομαστική.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για διόρθωση λάθους με ένα άλλο λάθος.
Υπενθυμίζεται ότι τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.
Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΟΚ, ενώ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και παλαίμαχος άσος της ομάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης, απείλησε με παραίτηση, αν δεν άλλαζε η εισήγηση.
Η ΝΔ προχώρησε σε διαγραφή του κ. Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της κύρωσης υποβιβασμού, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή.

Τι προβλέπει η τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη

Η επίμαχη τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας, το βράδυ της Τρίτης.
Η τροπολογία που υπογράφεται από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τροποποιεί τον νόμο 2725/1999 αναφορικά με τον ερασιτεχνικό - επαγγελματικό αθλητισμό.
Δείτε εδώ την τροπολογία
Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει ποινή αφαίρεσης 5 με 10 βαθμούς από το τρέχον ή το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα για περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας ομάδων.
«Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.

Ολυμπιακός: «Βιάζεται» η κυβέρνηση και η κοινή λογική

Η τροπολογία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ολυμπιακού που με ανοικτή επιστολή εξέφρασε ρητή αντίθεση για την αλλαγή των ποινών στο θέμα της πολυιδιοκτησίας
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει λόγο για πρωτοφανή απόφαση του κ. Αυγενάκη για την αλλαγή των ποινών που προβλέπει αφαίρεση βαθμών αντί για υποβιβασμό.
Η επιστολή σχολιάζει πως έτσι θα παραμείνουν στη Super League οι δύο «παράνομες ομάδες» και έτσι «οποιαδήποτε ΠΑΕ έχει οικονομική δύναμη να αγοράζει όσες ομάδες θέλει, ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση, εξασφαλίζοντας μέσα από αυτή την παρανομία τον τίτλο του πρωταθλητή».
«Με αυτή την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Αντιθέτως «βιάζεται» και η κυβέρνηση και η κοινή λογική», τονίζεται.

ΠΑΟΚ: Προσφεύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά της ΕΕΑ

Αναβρασμός επικρατεί την ίδια στιγμή και στον ΠΑΟΚ, με την ομάδα να στρέφεται εναντίον του κ. Αυγενάκη καταγγέλλοντας διορισμό νέων μελών στην ΕΕΑ.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε ότι θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για τη διαδικασία, για μη νόμιμη σύνθεση και την ακύρωση της απόφασης.
Η ομάδα ανέφερε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης όρισε δυο νέα μέλη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά στην ΕΕΑ και συγκεκριμένα αντικατέστησε ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος. Οι κ.κ. Τριανταφυλλάκη και Αυγητίδη, αντικαταστάθηκαν από τους Νικόλα Φαραντούρη και Αριστέα Σινανιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Al Jazeera: «Εγκληματική πράξη η απόφαση του Τελ Αβίβ να κλείσει τις δραστηριότητές μας στο Ισραήλ»

  Newsbomb Το  Al Jazeera  ήταν από τα λίγα διεθνή μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στη Γάζα. Στην επίσημη τοποθέτησή του,  το Al Jazeera κατα...