Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Τουρκικό ερευνητικό σκάφος εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας – Παρακολουθείται από φρεγάτα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η παρακολουθείται από την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» του Πολεμικού Ναυτικού.
Σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει εισέλθει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis που, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθείται από τη φρεγάτα του Πολεμικου Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς».
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, δεν αποκλείεται το τουρκικό πλοίο να έχει παρασυρθεί λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ δεν έχει «ρίξει» καλώδια και δεν έχει ενεργοποιημένες συσκευές, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει ξεκινήσει έρευνες.
Η θέση του τουρκικού σκάφους βρίσκεται 200χλμ. νότια του Καστελόριζου, ανατολικά της Κρήτης, δυτικά της Κύπρου, σε σημείο που εφάπτεται η ελληνική με την κυπριακή υφαλοκρηπίδα.
Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού διατάχθηκε να αποπλεύσει από την Κάρπαθο για να παρακολουθήσει τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου, ενώ η κατάσταση σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία.
Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 επικαλούμενος πληροοφρίες από το υπουργείο Άμυνας, το Oruc Reis υποχρεώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών να κάνει ελιγμούς και παρασύρθηκε εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς όπως ανέφεραν από το υπουργείο Άμυνας δεν φαίνεται να είχε σκοπό να προβεί σε κάποια προκλητική ενέργεια. Το τουρκικό ερευνητικό, που δεν συνοδεύονταν από πολεμικά πλοία, κατευθύνονταν σε περιοχή που έχει προαναγγελθεί ότι θα γίνουν έρευνες και βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ, ωστόσο, θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.
Υπενθυμίζεται ότι, η Τουρκία είχε προχωρήσει στην έκδοση NAVTEX νότια της Κρήτης, ζώνη που όπως είχε αναφέρει το militaire.gr, βρισκόταν στην «οδό» που άνοιξε η συμφωνία με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες περιοχές.
Εξάλλου, σήμερα, 31 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 24 χρόνια από το 1996, όταν η Τουρκία αποβίβασαε κομάντος στη μία από τις δύο βραχονησίδες των Ιμίων, εκμεταλλευόμενη την πολιτική συγκυρία στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...