Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Μειώνεται η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Μειώνεται η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

DREAMSTIME

Μειώνεται η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση


Ψαλιδίζεται η απόσταση ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκοπική έρευνα που είδε σήμερα (Δευτέρα) το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ALCO με τη συνεργασία του Open TV και του ethnos.gr, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται πλέον στο 14,3%. Υπενθυμίζεται πως δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που έγινε πριν από περίπου δύο μήνες (12 Μαΐου) κατέγραφε απόσταση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ στο 16,1%.
Μάλιστα, είναι σημαντικό ότι κυρίως μειώνεται το ποσοστό της Ν.Δ. (από το 37,1% πέφτει σήμερα στο 35,8%). Ενδεχομένως το ψαλίδισμα της διαφοράς έχει να κάνει με το γεγονός πως η κυβέρνηση καλείται πλέον να διαχειριστεί την κρίση που επέφεραν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
Στο παραπάνω φαίνεται πως συντελεί και το γεγονός της περαιτέρω αύξησης της απαισιοδοξίαςτων Ελλήνων. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους 6 μήνες;» το 52% εκφράζει την απαισιοδοξία του: ένα ποσοστό που μόλις πριν από έναν μήνα ήταν στο 47%. Αντίθετα, αισιόδοξο δηλώνει μόλις το 39% (από 45% που ήταν τον Ιούνιο). 

Ανησυχία για ανεργία

Οι ερωτηθέντες είναι ξεκάθαροι όσον αφορά το ποιο θεωρούν ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, καθώς ο ένας στους δύο (ποσοστό 50%) δηλώνει αυθόρμητα ότι είναι η ανεργία, ενώ μόλις το 18% εκτιμά ότι είναι η πανδημία του κορονοϊού.
Μάλιστα, στο ερώτημα «Τι σας ανησυχεί περισσότερο, ο υγειονομικός κίνδυνος από το άνοιγμα του τουρισμού ή η ύφεση στην οικονομία», σχεδόν διπλάσιο ποσοστό (το 64%) απαντάει η ύφεση από ό,τι ο υγειονομικός κίνδυνος (31%). 
Η δημοσκόπηση έρχεται εν μέσω μιας ημέρας κατά την οποία ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία από το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, για την πορεία της εργασίας, τα οποία επιβεβαιώνουν το κύμα απολύσεων στο τέλος Ιουνίου και δημιουργούν έντονες ανησυχίες για το τι έπεται. 

Η πρόθεση ψήφου

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,5%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής (με 5,4%) και έπονται το ΚΚΕ (με 4,7%), η Ελληνική Λύση με 2,9% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%. Στο 12% το ποσοστό των αναποφάσιστων, ενώ το 8,5% επιλέγει την αποχή. 
Σημειώνεται τέλος ότι μάζεμα της διαφοράς Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε και άλλη, πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDdCVQ