Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Μητσοτάκης στην τελετή στο Ελληνικό: Το έργο θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε - ΒίντεοLive Streaming

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης των εργασιών για την επένδυση στο Ελληνικό
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει το «παρών» στην τελετή έναρξης των εργασιών για την επένδυση στο Ελληνικό, το πρωί της Παρασκευής.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έφτασε στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των εργασιών για την επένδυση.
«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα, συμβολική μέραΓκρεμίζοντας αυτά τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου, βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο θα δημιουργηθεί εδώ πέρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Πρόσθεσε ότι ο χώρος στο Ελληνικό «θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης» καθώς «θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας» εκ των οποίων «10.000 θέσεις μόνο κατά τη φάση της κατασκευής».
«Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα που πολλοί οραματιζόμαστε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα» παρατήρησε και ευχαρίστησε τους υπουργούς και υφυπουργούς που εργάστηκαν για να προχωρήσει η επένδυση.
Όπως είπε, εξάλλου, στο Ελληνικό «συγκρούστηκαν δύο αντιλήψεις»: Μια αντίληψη αδράνειας και μια αντίληψη «που αντιλαμβάνεται την σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργική όσμωση του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο».
«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι θα χρειαστεί «μπορεί και μια δεκαετία για την πλήρη ανάπτυξη» του έργου. Ωστόσο, «κάθε μεγάλο ταξίδι, όπως λένε και οι Κινέζοι, ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα» συμπλήρωσε.
«Αντιμετωπίσαμε παθογένειες του παρελθόντος. Σήμερα τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η επένδυση στο Ελληνικό

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης κτιρίων προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του καζίνο, των ξενοδοχείων και των πρώτων ουρανοξυστών.
«Μετά από 20 χρόνια μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη» είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για την επένδυση.
«Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο και την όψη του λεκανοπεδίου Αττικής» είχε προσθέσει, απαριθμώντας μια σειρά παραγόντων, όπως:
  • Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας.
  • Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής, όπως οδοποιίας, 50 χλμ. πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.
  • Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μία ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.
  • Αγγίζει το ποσό των 8 δισ. ευρώ.
  • Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDXbMh