Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της, όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση

 


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της στην Ανατολική Μεσόγειο, όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε, επίσης, ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα ενεργήσουν συντονισμένα και ότι οι δύο χώρες θέλουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τον σεβασμό της κυριαρχίας.

Ο Μακρόν έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, στη νότια Γαλλία.

Η ΕΕ πρέπει να σταθεί στο πλευρό των διαδηλωτών της Λευκορωσίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι Παρίσι και Βερολίνο συμφώνησαν, στις συνομιλίες που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των διαδηλωτών της Λευκορωσίας.

Ο Μακρόν σημείωσε ότι επαφίεται στον λαό της Λευκορωσίας να βρει μια λύση, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο του Μινσκ, αψηφώντας την εντολή που έδωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο στην αστυνομία να αδειάσει τους δρόμους της πρωτεύουσας, καθώς συνεχίζονται επί μιάμιση εβδομάδα οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε επίσης να υπάρξει μια μεσολάβηση της ΕΕ για να ξεκινήσει διάλογος στη Λευκορωσία, "συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDZ0P9