Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Ελικόπτερο Super PumaΧάλκη: Tουρκική ακταιωρός προσπάθησε να «τυφλώσει» ελληνικό Super Puma

 


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να «τυφλώσει» με τους προβολείς της και με λέιζερ ελληνικό Super Puma που συμμετείχε στην επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση των προσφύγων και των μεταναστών που επέβαιναν στο πλοιάριο που βυθίστηκε δυτικά της Χάλκης.

Να παρεμποδίσει ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού προσπάθησε τουρκική ακταιωρός κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης του Λιμενικού για την διάσωση των προσφύγων και των μεταναστών που επέβαιναν στο πλοιάριο που βυθίστηκε το βράδυ της Τρίτης δυτικά της Χάλκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να «τυφλώσει» με προβολείς, ακτίνες λέιζερ αλλά και δημιουργώντας θόρυβο το ελληνικό ελικόπτερο την ώρα που επιχειρούσε να παραλάβει ναυτικό που είχε τραυματιστεί, ο οποίος είναι μέλος πληρώματος παραπλέοντος σκάφους που βοηθούσε στην επιχείρηση διάσωσης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, την ώρα που έκανε έρευνα και διάσωση στην περιοχή.

Αναμένεται ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα.

Όπως τόνισαν στην ΕΡΤ πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για μια ακόμα φορά η Τουρκία προσπάθησε να αμφισβητήσει το δικαίωμα έρευνα και διάσωσης της Ελλάδας σε περιοχή της ευθύνης της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...