Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Βατόπουλος: Τι να προσέξουν όσοι γυρνούν από διακοπές – Για πόσες μέρες πρέπει να είναι σε επιφυλακή

 


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Τι να προσέξουν εν μέσω πανδημίας κορονοϊού οι πολίτες που επιστρέφουν από διακοπές, συμβούλευσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Συμβουλές για τον κορονοϊό προς όσους γυρνούν από τις διακοπές έδωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εξηγώντας ποιοι και για πόσο καιρό θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα.

«Οι άνθρωποι που θα γυρίσουν από τις περιοχές που είχαν παρατηρηθεί κρούσματα –και σε αυτό το σημείο ίσως θα πρέπει ο ΕΟΔΥ να κάνει μια καλύτερη ενημέρωση για το ποιες περιοχές υπήρξαν πολλά κρούσματα ώστε να το ξέρει ο κόσμος- αυτοί οι άνθρωποι που γυρνάνε από αυτές τις περιοχές είναι –εντός εισαγωγικών, “υψηλού κινδύνου”» δήλωσε.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι όσοι βρέθηκαν σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα, θα πρέπει να δείξουν προσοχή για μία εβδομάδα έως 15 ημέρες, χρησιμοποιώντας μάσκα και αποφεύγοντας να έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους.

Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων

Ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε ότι οι επιστήμονες αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες λόγω της επιστροφής των πολιτών από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και των αυξημένων τεστ που διενεργούνται.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος τόνισε πως το βασικό είναι να τηρηθούν τα μέτρα για τις αποστάσεις, το πλύσιμο χεριών και κυρίως τη χρήση μάσκας.

Πώς θα αποφασιστεί το άνοιγμα των σχολείων

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων και τη σχετική απόφαση την 1η Σεπτεμβρίου, ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε πως «αν αρχίσουν να διπλασιάζονται ή να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα μέσα σε τρεις - τέσσερις ημέρες, αυτό οπωσδήποτε είναι ένα ισχυρό καμπανάκι».

Για το πότε μπορεί να κλείσει ένα σχολείο, ο καθηγητής υποστήριξε ότι δεν είναι εύκολο να δοθεί ακριβής αριθμός, καθώς δεν εξαρτάται μόνο από αυτό, αλλά συνεκτιμώνται μια σειρά παραγόντων, όπως ποιες ηλικίες αφορούν τα κρούσματα, πόσο γρήγορα αυξάνονται, κ.α.

«Να μη νομίζει ο κόσμος ότι ως δια μαγείας 1η Οκτωβρίου δεν θα έχουμε κρούσματα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Το θέμα είναι να μην έχουμε πολλά και σοβαρά» κατέληξε ο κ. Βατόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...