Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Παρέμβαση ΗΠΑ: Διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας ζητάει ο Τραμπ

 

Παρέμβαση ΗΠΑ: Διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας ζητάει ο Τραμπ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Διπλή παρέμβαση στην κρίση της ανατολικής Μεσογείου πραγματοποίησε την περασμένη νύχτα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχοντας τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν 

Αντικείμενο της συνομιλίας με τον κ. Μητσοτάκη, όπως έγινε γνωστό, ήταν η συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση στη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία και προέτρεψε τις δύο χώρες, συμμάχους στο NATO, να κάνουν διάλογο για να επιλύσουν τις διενέξεις τους για την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους». Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Λίγη ώρα μετά τη συνομιλία με τον πρωθυπουργό, ο αμερικανός πρόεδρος είχε επικοινωνία και με τον Τούρκο ομόλογό του.

Οπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα, ανάλογο ήταν το μήνυμα του ενοίκου του Λευκού Οίκου και προς τον Ταγίπ Ερντογάν, με έμφαση στον διάλογο μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. 

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτακη - Τραμπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου