Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Μέρκελ-Μακρόν: Δεν θα γίνει ανεκτή καμία απειλή κυριαρχικών δικαιωμάτων χώρας της ΕΕ

 

Κρούσματα: 
22.421.274
Ανέρρωσαν: 
14.347.128

Θάνατοι: 
787.844
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (245)
 0  0  0
Βρείτε μας

Η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισαν την ανάγκη να διαφυλαχθεί ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην αναγκαιότητα να υπάρξει σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειοσυμφώνησαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, όπως τόνισαν στις κοινές τους δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους, το απόγευμα της Πέμπτης.

Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε στη γαλλική θερινή προεδρική κατοικία στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν.

«Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με τον διάλογο, όχι μέσω της κλιμάκωσης και αυτό ισχύει για όλους τους εμπλεκόμενους. Δεν θα γίνει ανεκτή καμία απειλή κυριαρχικών δικαιωμάτων χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως επισήμανε, «είναι αναγκαία η σταθερότητα» και «μαζί με τη Γαλλία μπορούμε να βρούμε καλές λύσεις».  

«Θέλουμε την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τον σεβασμό της κυριαρχίας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος.

Ο Μακρόν υπογράμμισε ότι στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, η Γαλλία και η Γερμανία συμφωνούν στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα, ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο.

«Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις στον τρόπο που θέλουμε τον διάλογο, ωστόσο ήμασταν πάντα μαζί, πάντα συντονισμένοι  στην ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου», σχολίασε ο Μακρόν.

«Γερμανία και Γαλλία έχουν τη βούληση να συνεργαστούν με την Ελλάδα και την Κύπρο, χρειάζεται σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο ώστε να υπάρχει σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, χωρίς να υπάρχει κλιμάκωση» επισήμανε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διαγραφή υπό τον φόβο της ανταρσίας

  Η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να παραπέμψει τον Μάριο Σαλμά στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ. με το ερώτημα της διαγραφής μαρτυρά τον...