Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Στάχτη χιλιάδες στρέμματα - Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

 

COVID-19
Κρούσματα: 
22.692.350
Ανέρρωσαν: 
14.553.377

Θάνατοι: 
793.915
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Τουλάχιστον 40.000 στρέμματα έχουν καεί από την πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την φωτιά που είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανατολική Μάνη.

Η εικόνα είναι καλύτερη σήμερα, καθώς πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Οι άνεμοι, που δυσχέραιναν χθες τις προσπάθειες κατάσβεσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν κοπάσει, με τις Αρχές να φοβούνται αναζωπύρωση εάν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες.

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 155 πυροσβέστες με 47 οχήματα, κάτοικοι της περιοχής ενώ γίνονται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες. Ο ένας ελαφρά στο πόδι και ο άλλος αισθάνθηκε ζαλάδα. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και είναι καλά στην υγεία τους.

Τουλάχιστον 40.000 στρέμματα κατέκαψε η φωτιά, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς και ένα σπίτι στην περιοχή Παναγίτσα της κοινότητας Δροσοπηγής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες προληπτικά εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί, ενώ με μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή, να παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα.

Δείτε το βίντεο από το Open:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...