Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Πώς διαμορφώνονται οι βάσεις – Οι εκτιμήσεις ανά πεδίο


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βάσεις 2020 (14)
0 0 0
Βρείτε μας
Τα αποτελέσματα και τις βάσεις 2020 θα μάθουν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες την Παρασκευή, στις 9:00 το πρωί.
Την Παρασκευή στις 9:00 το πρωί θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες και οι βάσεις 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, το Υπουργείο Παιδείας.
«Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι αύριο, Παρασκευή 28-8-2020, και ώρα 9 π.μ. θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πώς θα δουν τα αποτελέσματα και τις βάσεις 2020 οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και σε ποια σχολή πέρασαν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας: results.it.minedu.gov.gr.
Ύστερα από την είσοδό τους στην ιστοσελίδα, πρέπει να πληκτρολογήσουν:
  • Τον οκταψήφιο κωδικό υποψηφίου ο οποίος αναγράφεται στο καρτελάκι ταυτότητας υποψηφίου.
  • Τα τέσσερα αρχικά, ελληνικά γράμματα των ονομαστικών στοιχείων με την εξής σειρά: Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής οι καταστάσεις στα σχολεία με τις βάσεις 2020

Επιπλέον, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με το Υπουργείο.
«Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις 2020

Για πτώση στις βάσεις 2020, με ορισμένες μόνο εξαιρέσεις, είχε μιλήσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης.
Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είχε δώσει αναλυτικές εκτιμήσεις για κάθε Επιστημονικό Πεδίο.
Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας, είχε προβλέψει «ιστορική», όπως είπε, πτώση στις Ιατρικές Σχολές.
Ο κ. Χατζητέγας είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει πτώση στις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο μεγαλύτερος από 1.000.
Πτώση «έβλεπε» και στις βάσεις της Νομικής, σημειώνοντας ότι θα είναι «μικρή, αλλά όχι εντυπωσιακή».
Στις υπόλοιπες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι σχολές Ψυχολογίας, όπως είχε πει, «είναι σαφές ότι θα υποχωρήσουν οι βάσεις».
«Γενικά, στο 1ο πεδίο, όσο πιο χαμηλόβαθμη η σχολή τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση» εξηγούσε.
Σε ό,τι αφορά το 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο, τέλος, ο ίδιος προέβλεψε σαφή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κίεβο: «Σε δέκα λεπτά η Ρωσία μπορεί να πλήξει την Αθήνα με Kinzhal – Δώστε μας αντιαεροπορικά για να μην συμβεί» Ο Ζελένσκι επιχειρεί να συμπεριλάβει την Αθήνα στους στόχους της Ρωσίας 09.05.2024 | 20:02

  Το καθεστώς του Κιέβου σε μια ακόμη προσπάθεια να συμπαρασύρει μαζί του και την υπόλοιπη Ευρώπη στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ρωσίας σ...