Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ώρα αποφάσεων με γεμάτες ΜΕΘ και τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

 Ώρα αποφάσεων με γεμάτες ΜΕΘ και τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

© Dt89lex | Dreamstime.com



Έναν μήνα μετά το δεύτερο lockdown και με τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας καλούνται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους για την άρση ή όχι των περιοριστικών μέτρων. Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό.

Με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ να δείχνουν πως δεν έχει μπει «φρένο» στην ανησυχητική εξάπλωση της νόσου Covid-19 η άρση του lockdown μοιάζει να απομακρύνεται.

Χθες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμμέσως πλην σαφώς, ανακοίνωσε ότι τα μπαρ και η νυχτερινή διασκέδαση δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι η χώρα να διαθέτει το εμβόλιο και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Τα λόγια αυτά φέρνουν ψυχρολουσία για χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους του κλάδου, οι οποίοι παίρνουν το μήνυμα πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις εργασίες τους τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

«Θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός είπε πως αναμένει την εισήγηση των λοιμωξιολόγων και αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση σημείωσε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά».

► Την ίδια ώρα τα στοιχεία είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικά: Χθες, για 8η συνεχή ημέρα ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών παρέμεινε κοντά στους 600, ενώ ο αριθμός των θανάτων τις τελευταίες 12 ημέρες ανέρχεται στους 1.187. Δηλαδή, κατά το τελευταίο 12ήμερο πεθαίνουν από κορονοϊό 99 την ημέρα (ανά μέσο όρο).

Παράταση για τουλάχιστον μία εβδομάδα

Τα νούμερα δείχνουν πως οι όποιες σκέψεις για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στο προσεχές χρονικό διάστημα πάνε περίπατο με τον Κυρ. Μητσοτάκη να αναμένεται μέχρι αύριο να ανακοινώνει νέα παράταση.

Ήδη η άρση των μέτρων που είχε προγραμματιστεί για το τέλος Νοεμβρίου πήρε παράταση για τις 7 Δεκεμβρίου, ενώ μόλις την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας –αποφεύγοντας να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες–, υπονόησε ότι μπορεί να δοθεί νέα, περαιτέρω παράταση.

Υπό ασφυκτική πίεση η Θεσσαλονίκη

Την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, περιέγραψε (ΣΚΑΪ) ο Νικόλαος Καπραβέλος Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι τα δεδομένα είναι συντριπτικά και οι υγειονομικοί ακούν με τρόμο τη συζήτηση για το άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Αναμφισβήτητα, πρόσθεσε, αντί η συζήτηση να αφορά ποια περιοριστικά μέτρα θα αρθούν θα πρέπει να συζητηθεί ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε για να περιορίσουμε την διασπορά.

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας μπορεί να φουσκώσει»

Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας τονίζοντας (ΣΚΑΪ) ότι αν γίνει πρόωρα η άρση των περιορισμών, το δεύτερο κύμα της πανδημίας μπορεί να φουσκώσει και οι διασωληνωμένοι να αγγίξουν εύκολα τους 900

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία στο μεταναστευτικό»

  Οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σύγκληση του ε...