Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Βρετανία

 Μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Βρετανία

DREAMSTIME



Με τις νέες μολύνσεις στη Βρετανία να σημειώνουν ραγδαία άνοδο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 60 διαφορετικές τοπικές αρχές κατέγραψαν μολύνσεις της νόσου Covid-19 που προκλήθηκαν από μια νέα μετάλλαξη. 

Πρόσθεσε πως ήδη έχει ενημερωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ οι επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιούν λεπτομερείς μελέτες πάνω στο θέμα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Χάνκοκ έσπευσε να καθησυχάσει τους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει «τίποτα που να υποδηλώνει» ότι η νέα μετάλλαξη δημιουργεί δυσμενέστερες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό ή ότι τα εμβόλια που ήδη έχουν εγκριθεί, δεν θα είναι αποτελεσματικά.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα. 

Επίσης, ο Βρετανός υπουργός είπε ότι έχουν εντοπιστεί πάνω από 1.000 περιπτώσεις με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, κυρίως στη Νότια Αγγλία, προσθέτοντας πως δεν είναι ακόμα γνωστό που οφείλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...