Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα εμβόλια - Σε μυστική τοποθεσία τα ειδικά ψυγεία - Φωτογραφίες

 

COVID-19
Κρούσματα: 
75.805.824
Ανέρρωσαν: 
42.781.394

Θάνατοι: 
1.677.824
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (755)
Βρείτε μας

Δρακόντεια είναι τα μέτρα φύλαξης των ειδικών ψυγείων που θα φυλάσσονται τα εμβόλια τα οποία θα διανεμηθούν στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εμβολιασμών και στην Ελλάδα,  με  την 27η Δεκεμβρίου να αποτελεί ημέρα - σταθμό στη μάχη κατά της πανδημίας. 

Τα εμβόλια θα βρίσκονται ήδη στη χώρα από τις 26 του μήνα, ενώ στις 27 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός ταυτόχρονα στα κράτη μέλη της ΕΕ. 

Σε ρυθμό προετοιμασιών οι αρχές

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή και φύλαξη του εμβολίου έχουν ήδη ξεκινήσει στις περιοχές που θα φυλάσσεται το εμβόλιο.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC
Τα πρώτα ψυγεία για τη φύλαξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού

Τέσσσερις υπερκαταψύκτες θα φιλοξενεί για αρχή η Αττική σε ασφαλές σημείο και θα φυλάσσονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ 24 ώρες το 24ωρο.

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη, έφτασαν πριν λίγες ημέρες, τα πρώτα ψυγεία για τη φύλαξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Κάθε υπερκαταψύκτης, μπορεί να φτάσει έως τους -80 βαθμούς Κελσίου και θα χωράει περίπου 80.000 δόσεις των εμβολίων.

Ειδική ενημέρωση για τα εμβόλια

Κυβέρνηση και επιστήμονες προειδοποιούν, ωστόσο, πως παρά τα καλά νέα, ενδεχόμενη χαλάρωση αποτελεί ρίσκο για την έγκαιρη επιστροφή στην κανονικότητα.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC
Τα ψυγεία για τη φύλαξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε πως κάθε Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, για την πορεία, τον προγραμματισμό και τα οφέλη του εμβολιασμού, για να γίνει κατανοητό σε όλους ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Τη σημαντικότητα αυτή ενισχύουν οι διαπιστώσεις από κορυφαίους καθηγητές ιατρικής της χώρας μας, που μίλησαν σε διαδικτυακή ημερίδα για τον κορονοϊό και τους οποίους επικαλείται ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

«Ανεπιφύλακτα και χωρίς ενδοιασμούς τα εμβόλια είναι η σωτηρία, είναι η λύση στο πρόβλημα σε όλες τις πανδημίες», υπογράμμισαν, και σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι πρέπει να ανοσοποιηθεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για να αποχαιρετίσει η επιδημία την Ελλάδα».

Σε πρώτη φάση θα φτάσουν 300.000 δόσεις για  εμβολιασμό 150.000 ατόμων και συνολικά οι δόσεις για τη χώρα μας θα φτάσουν τα 25 εκατομμύρια.

Οι πρώτες παρτίδες θα δοθούν στα νοσοκομεία και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία στο μεταναστευτικό»

  Οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σύγκληση του ε...