Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Κομμωτήρια, νυχάδικα: Και εκτός δήμου η μετακίνηση – Ποιον κωδικό SMS πρέπει να στείλετε

 


ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1808)
 0  0  0
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα λειτουργούν και πάλι τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, στο πλαίσιο της ανάσας που δίνεται για την καλύτερη λειτουργία του lockdown.

«Πράσινο φως» για τις μετακινήσεις εκτός δήμου εφόσον πρόκειται για ραντεβού σε κομμωτήριο και κέντρο περιποίησης άκρων, δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Από Δευτέρα 22/3 στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου "πολύ αυξημένου κινδύνου", επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων & περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6» σημειώνει χαρακτηριστικά.

​Σημειώνεται ότι, ήδη από σήμερα Σάββατο έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα αποσυμπίεσης τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

  • επιτρεπόμενη μετακίνηση 5:00 π.μ. – 9:00 μ.μ. σε όλη τη χώρα (από αύριο Σάββατο)
  • τέλεση λειτουργιών για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου (1 πιστός/25 τ.μ., έως 20 πιστοί με χρήση μάσκας)
  • άνοιγμα των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων με τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων (από την ερχόμενη Δευτέρα)
  • ερασιτεχνική αλιεία για διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους (με SMS 6)
  • άνοιγμα υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων

Και:

  • λειτουργία δημόσιων πάρκων για επισκέψεις έως 3 ατόμων

Σημειώνεται ότι οι υπαίθριες δραστηριότητες προβλέπονται για έως τρία άτομα, εξαιρουμένων των οικογενειών, χρήση μάσκας και αποστολής SMS 6 είναι απαραίτητες, απαγορεύεται η χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, πέμπτος (ξανά) ο ΣΥΡΙΖΑ - "Μάχη" Ανδρουλάκη-Διαμαντοπούλου, με τρίτο τον Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Λίγο πάνω από το "ψυχολογικό όριο" του 30% τοποθετεί την εκλογική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας η νέα δημοσκόπηση της Metron A...