Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

«Εξωσεις για τους πολίτες, κούρεμα 146 εκατ. για τους φίλους του πρωθυπουργού»

 

EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ



Δεύτερη οργισμένη αντίδραση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της έξωσης ξενοδόχου και της οικογένειάς του με τη βοήθεια ανδρών των ΟΠΚΕ στην Καστοριά, υπόθεση που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι «οι μόνοι που κοιμούνται ήσυχοι στην Ελλάδα είναι οι μπαταχτσήδες φίλοι του κ. Μητσοτάκη», φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση Πηλαδάκη, που σύμφωνα με την εφημερίδα Documento πέτυχε «"κούρεμα" που πλησιάζει το 90% των οφειλών του σε τράπεζα και ξεπερνά τα 146 εκ. ευρώ», ενώ δρομολογείται ανάλογη ρύθμιση των οφειλών του και προς το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Καστοριά, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να ακινητοποιήσουν με τη βία τον άνδρα πετώντας τον στο έδαφος, όπου του πέρασαν χειροπέδες, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα, η οικογένεια τόνισε μάταια πως η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την αγωνία του για το οικονομικό μέλλον της Καστοριάς και ζητώντας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να κατοχυρώνει την αναστολή των πλειστηριασμών έως ότου υπάρξει εξομάλυνση της οικονομικής κατάστασης της πόλης που έχει πληγεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Για τους πολίτες εξώσεις, για τους φίλους του κ. Μητσοτάκη κούρεμα 146 εκατ. ευρώ

Χθες έγινε έξωση σε ιδιοκτήτη μικρού ξενοδοχείου στην Καστοριά με πρωτοφανή αστυνομική βία και επιχειρήθηκε η έξωση ανάπηρης γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα. Την ίδια ώρα χιλιάδες πρώτες κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ.

Οι μόνοι που κοιμούνται ήσυχοι στην Ελλάδα είναι οι μπαταχτσήδες φίλοι του κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το Documento, ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Πηλαδάκης πέτυχε "κούρεμα" που πλησιάζει το 90% των οφειλών του και ξεπερνά τα 146 εκ. ευρώ σε αγαστή συνεργασία με το fund της Τράπεζας Πειραιώς. Και όχι μόνο αυτό. Μεθοδεύουν αντίστοιχα γενναίο "κούρεμα" και στις οφειλές του προς το Δημόσιο.

Η κατάσταση λοιπόν έχει ως εξής:

Η ΝΔ χρωστάει 400 εκ. ευρώ, το υπουργικό συμβούλιο 12 εκ., τα χρέη των φίλων του κ. Μητσοτάκη "κουρεύονται", αλλά όσοι δεν έχουν πολιτικές πλάτες κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και να φάνε και ξύλο κι από πάνω.

Σύντομα ο ελληνικός λαός θα απαλλαγεί από την κυβέρνηση των «Πάτσηδων» και των μπαταχτσήδων.

Την Παρασκευή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε επίσης επισημάνει ότι αυτά που εκτυλίχθηκαν στην Καστοριά, «με την πρωτοφανή αστυνομική βία στην κατάσχεση επιχείρησης, είναι μόνο σκηνές από το μέλλον». 

«Χθες ήταν ένα ξενοδοχείο, αύριο θα είναι χιλιάδες πρώτες κατοικίες. Φρόντισε για αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει με τον πτωχευτικό της την προστασία της πρώτης κατοικίας και πριμοδοτεί την ασυδοσία τραπεζών και funds», σημειώνει, τονίζοντας πως «σκηνές βίαιης έξωσης με ΟΠΚΕ, που είχαμε δει μόνο στην Ισπανία του Ραχόι, σύντομα θα γίνουν καθημερινότητα στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη».

«Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν: Θέλουν προστασία πρώτης κατοικίας και ρύθμιση χρεών ή τα σπίτια τους στους κάθε λογής Πάτσηδες;», κατέληγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου