Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ελεύθεροι οι συνδικαλιστές μετά την τραμπούκικη επίθεση της αστυνομίας

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI



Αυταρχική η στάση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα, έπειτα από μαζική κινητοποίηση του εργατικού κινήματος και σφοδρές καταγγελίες, οι δύο συνδικαλιστές του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής που προσήχθησαν νωρίς το μεσημέρι στο Α.Τ. Ακροπόλεως, ενώ συμμετείχαν στη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας την οποία αστυνομικές δυνάμεις κατέστειλαν με ξύλο και χημικά.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού Αττικής Γ. Στεφανάκη και τον πρόεδρο του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ».

Σύμφωνα με πληροφορίες το σωματείο προσανατολίζεται σε συνέλευση και νέες κινητοποιήσεις, ενώ μετά τα σημερινά έκτροπα ζητά συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές έξω απ' το υπουργείο, τραυματίζοντας έναν στο κεφάλι και διέλυσαν τη συγκέντρωση με τη βία.

Μετά τις προσαγωγές, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης για να διαμαρτυρηθούν.

Τη χρήση βίας κατήγγειλαν όχι μόνο το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και το ΠΑΜΕ, αλλά και η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που ήταν παρούσα στην κινητοποίηση, καθώς και η ΓΣΕΕ.

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την αστυνομική βία

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατήγγειλε την κυβέρνηση για τη βία, τους προπηλακισμούς και τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και τη σύλληψη δύο συνδικαλιστών.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί πολλαπλή βία απέναντι στους εργαζόμενους. Αφού κατέλυσε τις εργασιακές σχέσεις και τους φτωχοποιεί μειώνοντας δραματικά την αγοραστική τους δύναμη, ασκεί αυταρχισμό και βία στις κινητοποιήσεις τους!» αναφέρει σε δήλωσή της.

Και προσθέτει: «Πριν λίγο στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας στην Σταδίου, και ενώ  ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, δεχθήκαμε προπηλακισμούς και μεγάλη χρήση χημικών, υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί εργαζομένων και προσαγωγή δύο συνδικαλιστών. Παρά την έντονη διαμαρτυρία μου και τη δήλωση μου ότι είμαι βουλευτής, προκειμένου να σταματήσουν οι βίαιες ενέργειες εις βάρος του προέδρου της ΠΟΕΕΤ Γιώργου Χότζογλου και των άλλων συνδικαλιστών και εργαζομένων, μας έριξαν στο πρόσωπο μεγάλη ποσότητα χημικών και χτύπησαν εργαζομένους. Στη συνέχεια, στο αίτημα μας να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο για να αφήσουν ελεύθερους τους δύο συνδικαλιστές, και ενώ ενημερώσαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τελικά τους προσήγαγαν στο Α.Τ της Ακρόπολης».

Τη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, κατήγγειλε με ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΕ.

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι διαδήλωναν έξω από το Υπουργείο, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους, μεταξύ αυτών την επέκταση του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων, αστυνομικές δυνάμεις τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου στο κεφάλι και τις συλλήψεις δύο άλλων συναδέλφων.

Η Κυβέρνηση οφείλει να λύσει τα έντονα προβλήματα του κλάδου και να τηρηθεί επιτέλους η δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για συνάντηση μ αυτόν το στόχο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και καταλήγει πως «βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό και σε κάθε εργαζόμενο που δίνει τη μάχη του για τη διασφάλιση των εργασιακών του δικαιωμάτων».

Απ' την πλευρά του το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων νομού Αττικής κατήγγειλε «την απρόκλητη και εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό έξω από το υπουργείο Εργασίας» και ζήτησε νωρίτερα να απελευθερωθούν άμεσα ο πρόεδρος του συνδικάτου και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου «ΣΕΛΕΚΤ». «Η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο υπουργός εργασίας Κ. Χατζηδάκης απαντούν με ξύλο και συλλήψεις στους εργαζόμενους του κλάδου μας γιατί διεκδικούν την υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας , την πληρωμή των κλεμμένων επιδομάτων προϋπηρεσίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις», τόνισε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...