Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία: Επέστρεψαν τα Ρίχτερ με δύο ισχυρούς σεισμούς

 



Στην Αντιόχεια το επίκεντρο κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια. Ο πρώτος φονικός σεισμός είχε επίκεντρο την επαρχία Καχρανμαρμαράς. 

Νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται στην περιοχή Ντεφνέ του Χατάι. Το εστιακός βάθος υπολογίζεται στα 16 χιλιόμετρα.

Ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την πόλη Σαμαντάχ και πάλι στο Χατάι. Το εστιακός βάθος υπολογίζεται στα 7 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο των σεισμών βρίσκεται νότια της Αντάκιας (αρχαία Αντιόχεια) πρωτεύουσα του Χατάι. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια και άλλοι ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.


► Να σημειώσουμε πως ο πρώτος φονικός σεισμός, που άφησε πίσω χιλιάδες νεκρούς και κατεστραμμένες πόλεις, είχε επίκεντρο την επαρχία Καχρανμαρμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η AstraZeneca αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

  Το διδοσικό εμβόλιο της AstraZeneca | (AP Photo/Hassene Dridi)  ΕΥΡΩΠΗ   08.05.24 09:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link P...