Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Η Δύση επιδιώκει να διαμελίσει τη Ρωσία, είπε ο Σόιγκου


Σόιγκου: Οι προσπάθειες της Δύσης να διαμελίσουν τη Ρωσία και να στερήσουν την ανεξαρτησία είναι καταδικασμένες σε αποτυχία

Ομιλία του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε γκαλά βραδιά προς τιμήν της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας στο Κεντρικό Ακαδημαϊκό Θέατρο του Ρωσικού Στρατού.  Κορνίζα βίντεο
Ομιλία του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε γκαλά βραδιά προς τιμήν της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας στο Κεντρικό Ακαδημαϊκό Θέατρο του Ρωσικού Στρατού. Κορνίζα βίντεο
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 23 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου συνεχάρη τους Ρώσους στρατιωτικούς για την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, σημειώνοντας ότι σήμερα η χώρα βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο από τη Δύση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα οι ένοπλες δυνάμεις χρησιμεύουν ως εγγύηση της εθνικής ασφάλειας και της σταθερής ανάπτυξης της Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην τελετή κατάθεσης λουλουδιών στον Κήπο του Αλεξάνδρου κοντά στο Τείχος του Κρεμλίνου την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας - RIA Novosti, 1920, 23/02/2023
Ο Πούτιν χαρακτήρισε τη φροντίδα των υπερασπιστών της χώρας ιερό καθήκον του κράτους
"Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας υπερασπίζονται αυτό για το οποίο πολέμησαν οι παππούδες και οι προπάππους μας. Για αυτούς, η ευημερία και η ασφάλεια της Πατρίδας ήταν πάντα το υψηλότερο νόημα της ζωής. Και για εμάς, τους διαδόχους τους, η αφοσίωση στην Πατρίδα είναι η κύρια αξία , μια αξιόπιστη υποστήριξη για την ανεξαρτησία της Ρωσίας», είπε ο υπουργός. , μιλώντας σε γκαλά βραδιά στο Κεντρικό Ακαδημαϊκό Θέατρο του Ρωσικού Στρατού. Σόιγκου σημείωσε ότι ο ηρωισμός και το θάρρος των στρατιωτών, καθώς και η δύναμη και η δόξα των ρωσικών όπλων, ήταν πάντα αναπόσπαστο μέρος του μεγαλείου της Ρωσίας. Οι νίκες του Ρώσου στρατιώτη, τόνισε, έχουν εγγραφεί για πάντα στην ιστορία της χώρας και το κατόρθωμα του λαού κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου δεν θα σβήσει ποτέ.

"Σήμερα, βρισκόμαστε ξανά σε σοβαρό κίνδυνο. Χρησιμοποιώντας την Ουκρανία, η συλλογική Δύση επιδιώκει να διαμελίσει τη Ρωσία, να της στερήσει την ανεξαρτησία της. Αυτές οι προσπάθειες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία", δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

Απευθύνθηκε επίσης με λόγια ευγνωμοσύνης σε όσους βρίσκονται τώρα στο μέτωπο.
«Ευχαριστώ ειλικρινά όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, που επιλύουν δύσκολα καθήκοντα για να εξασφαλίσουν μάχιμες επιχειρήσεις και που κάνουν το στρατιωτικό τους καθήκον με κίνδυνο της ζωής τους», είπε ο Σόιγκου, εκφράζοντας ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στους στρατιωτικούς γιατρούς.Ο υπουργός σημείωσε ότι οι Ήρωες της Ρωσίας ήταν παρόντες στο γκαλά: πιλότοι - συνταγματάρχες Sergey Demyanenko, Viktor Romanov και Maxim Stefanov, αλεξιπτωτιστές - Ταγματάρχης Alexander Volkov και υπολοχαγός Denis Skakunovsky, τανκ - Ανώτερος υπολοχαγός Anton Starostin και ανώτερος λοχίας Yuri Nim.
"Ευχαριστούμε τις οικογένειες των στρατιωτικών για την ηθική υποστήριξη των στρατιωτών μας. Αυτό τους βοηθά να εκπληρώσουν επαρκώς το στρατιωτικό τους καθήκον", κατέληξε ο Σόιγκου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινωνική προστασία τέτοιων οικογενειών αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου