Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

«Βόμβα» απ' την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος για πολύ γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό

 

DREAMSTIME



Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος βρίσκεται πολύ γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής για απάτη ύψους 22 εκατ. ευρώ σε βάρος του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) γνωστού τηλεοπτικού προσώπου, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Στο πολυσέλιδο πόρισμα, που ξεπερνά τις 90 σελίδες, αναφέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο βασικός ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος έστηνε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του. Έτσι, σύμφωνα με το πόρισμα, δεν κατέβαλλε ούτε φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα μετέφερε μαύρο χρήμα το οποίο ξέπλενε στην Ελλάδα. Το ύψος της συνολικής ζημίας για το ελληνικό Δημόσιο φέρεται να αγγίζει τα 22 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. 

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Το πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη διαβιβαστεί τόσο στις τράπεζες όσο και στην Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Μάλιστα, στο πόρισμα της Αρχής για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος γίνεται αναφορά στην ένταξη του εν λόγω επιχειρηματία σε πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και έγκριση χρηματοδότησης 9 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...