Πότε αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού

Η αστάθεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αυτές τις μέρες, καθώς από τη μία έχουμε  λασποβροχές, νοτιάδες και 20αρια και από την άλλη… χιόνια στα ορεινά.

Από την Κυριακή ωστόσο, ο χειμώνας θα δηλώσει έντονα την παρουσία του και πάλι σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, με πυκνές χιονοπτώσεις που ενδεχομένως θα καταλήξουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε αυτές τις 6 περιοχές θα βρέχει την Καθαρά Δευτέρα

Προ των πυλών κύμα ψύχους

Σύμφωνα με τον Forecast Weather, που επικαλείται άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Meteoweb.eu, μετά το ισχυρό σύστημα υψηλών πιέσεων που συνεχίζει να επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης προκαλώντας ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για τα δεδομένα της εποχής ειδικά στην νοτιοανατολική Ευρώπη, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει εντυπωσιακά από την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Κι αυτό γιατί μία ψυχρή μάζα αέρα θα προκαλέσει εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στην Γαλλία, την Ισπανία, την Σλοβενία, την Κροατία, την Ιταλία και την Βοσνία Ερζεγοβίνη και καταλήγοντας εν συνεχεία μέχρι την Βόρεια Αφρική.

Δηλώνει ξανά «παρών» ο χειμώνας

Έτσι από την Κυριακή ο χειμώνας θα δηλώσει έντονα την παρουσία του και πάλι σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης σύμφωνα  ακριβώς στην εκπνοή του τρίτου και τελευταίου μήνα της χειμερινής περιόδου, με πυκνές χιονοπτώσεις που ενδεχομένως θα καταλήξουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, οι οποίες δεν αποκλείεται να πάρουν την μορφή χιονοθύελλας, ντύνοντας στα λευκά πολλές περιοχές στις προαναφερθείσες χώρες την Δευτέρα και την Τρίτη.