Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Καθημερινή ενημέρωση

 


Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τεράστια ρωσική άμυνα στην Ουκρανία , οι ΗΠΑ πιέζουν για παράταση της εκεχειρίας στο Σουδάν και ένας βρετανικός φύλακας υπερασπίζεται την απόφασή του να μπλοκάρει μια συμφωνία της Microsoft .

Επιπλέον, μια νέα εικόνα αποκαλύπτει τα βίαια γεγονότα κοντά σε μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα .

Του Έντσον Κάλντας

Τα κορυφαία νέα της ημέρας

Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τη Novofedorivka με σχολιασμένες εργασίες εκσκαφής, στην περιοχή Zaporizhzhia, 11 Απριλίου 2023. Capella Space/Φυλλάδιο μέσω REUTERS

Η Ρωσία σκάβει

  • Όταν ο στρατός της Ουκρανίας σταμάτησε να ανασυνταχθεί προς τα τέλη του 2022, εκτεταμένες ρωσικές οχυρώσεις που είχαν σχεδιαστεί για να επιβραδύνουν τυχόν ουκρανικές προόδους άρχισαν να ξεπηδούν κατά μήκος, πίσω και μερικές φορές πολύ μακριά από τις πρώτες γραμμές. Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η Ρωσία σκάβει σε βασικά στρατηγικά σημεία σε ετοιμότητα για επίθεση από έναν ουκρανικό στρατό που είναι επανεξοπλισμένος με όπλα τελευταίας τεχνολογίας.
  • Ξεχωριστά, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκόπησαν την πόλη Bakhmut , εδώ και μήνες το επίκεντρο των προσπαθειών τους να καταλάβουν την ανατολική βιομηχανική περιοχή του Donbas. Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, σε μια αναφορά στο Facebook, ανέφερε ότι οι μάχες έπληξαν το Μπαχμούτ και τις κοντινές περιοχές. Τουλάχιστον δώδεκα τοποθεσίες δέχθηκαν ρωσικά πυρά. Ακολουθήστε τα πιο πρόσφατα για τον πόλεμο.
  • Την Τετάρτη, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping μίλησε με τον Ουκρανό Volodymyr Zelenskiy για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή. Ο Ζελένσκι, περιγράφοντας το τηλεφώνημα ως «μακρό και ουσιαστικό», σηματοδότησε τη σημασία της ευκαιρίας να ανοίξουν στενότερες σχέσεις με τον πιο ισχυρό φίλο της Ρωσίας, ονομάζοντας έναν πρώην υπουργό του υπουργικού συμβουλίου ως νέο πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Πεκίνο.

Από όλο τον κόσμο

Επιχειρήσεις & Αγορές

  • Το αφεντικό της βρετανικής αντιμονοπωλιακής ρυθμιστικής αρχής υπερασπίστηκε την απόφασή της να μπλοκάρει την εξαγορά από τη Microsoft της κατασκευάστριας εταιρείας «Call of Duty» Activision Blizzard, αφού και οι δύο εταιρείες είπαν ότι έστειλε λάθος μήνυμα στην παγκόσμια βιομηχανία τεχνολογίας. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών μπλόκαρε τη συμφωνία λέγοντας ότι θα μπορούσε να πλήξει τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών cloud.
  • Η Deutsche Bank θα περικόψει 800 θέσεις εργασίας σε μια νέα προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους, αφού ανέφερε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των κερδών για το πρώτο τρίμηνο. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας απέφερε σταθερά κέρδη σε μια εποχή που έπρεπε να σωθούν οι τράπεζες στις ΗΠΑ και στην Ελβετία. Η τελευταία προσπάθεια να περιορίσει το εργατικό της δυναμικό αντιστρέφει τη συσσώρευση προσωπικού των τελευταίων τριμήνων.
  • Η Αργεντινή θα αρχίσει να πληρώνει για τις κινεζικές εισαγωγές σε γιουάν αντί σε δολάρια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ένα μέτρο που στοχεύει να ανακουφίσει τα μειούμενα αποθέματα δολαρίων της χώρας. Ανάλυση: Το νόμισμα γιουάν της Κίνας υιοθετείται αργά αλλά σταθερά για περισσότερες διεθνείς πληρωμές, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές θα μπορούσε να θέσει τα θεμέλια για ένα εμπορικό σύστημα που θα λειτουργεί παράλληλα με το κυρίαρχο δολάριο ΗΠΑ.
  • Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις απέρριψε μια αγωγή εναντίον του από την Disney , χαρακτηρίζοντάς την ως πολιτικά υποκινούμενη. Η εταιρεία μήνυσε τον DeSantis την Τετάρτη, ζητώντας από το δικαστήριο να ανατρέψει τις κρατικές προσπάθειες για τον έλεγχο της Disney World και να εντείνει τη μάχη μεταξύ ενός παγκόσμιου κολοσσού της ψυχαγωγίας και ενός πιθανού υποψηφίου του Λευκού Οίκου. Το σημερινό podcast του Reuters World News φέρνει τα τελευταία στοιχεία για τη μάχη τους.

Σε Εικόνες

Η Naomi Kahindi, η οποία έχασε την αδερφή της και τα παιδιά της, θρηνεί στο νεκροτομείο του υποπεριφερειακού νοσοκομείου Malindi, 26 Απριλίου 2023. REUTERS/Monicah Mwangi

Αδυνατισμένοι επιζώντες, ρηχοί τάφοι, θλιμμένες οικογένειες. Ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των οπαδών μιας κενυατικής λατρείας που ονομάζεται Διεθνής Εκκλησία των Καλών Ειδήσεων, οι οποίοι πίστευαν ότι θα πήγαιναν στον παράδεισο αν λιμοκτονούσαν, έχει αυξηθεί στους 89 και μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, δήλωσαν οι αρχές της Κένυας.

Και τελικά...

Αυτή η εικόνα δείχνει τον πίδακα και τη σκιά της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία M87 μαζί. R.-S. Lu (SHAO), E. Ros (MPIfR), S. Dagnello (NRAO/AUI/NSF), Φυλλάδιο μέσω REUTERS

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν την πρώτη εικόνα που δείχνει τα βίαια γεγονότα που εκτυλίσσονται γύρω από μια μαύρη τρύπα, συμπεριλαμβανομένου του σημείου εκτόξευσης ενός κολοσσιαίου πίδακα σωματιδίων υψηλής ενέργειας που εκτοξεύονται προς τα έξω στο διάστημα. Η νέα εικόνα λήφθηκε χρησιμοποιώντας 16 τηλεσκόπια σε διάφορες τοποθεσίες στη Γη που ουσιαστικά δημιούργησαν ένα πιάτο παρατήρησης μεγέθους πλανήτη.

Οι χορηγοί δεν εμπλέκονται στη δημιουργία ενημερωτικών δελτίων ή άλλου περιεχομένου ειδήσεων του Reuters.

Το Reuters Daily Briefing αποστέλλεται 5 ημέρες την εβδομάδα. Πιστεύετε ότι ο φίλος ή ο συνάδελφός σας πρέπει να γνωρίζει για εμάς; Προωθήστε αυτό το ενημερωτικό δελτίο σε αυτούς. Μπορούν επίσης να εγγραφούν εδώ .

Θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Καταργήστε την εγγραφή σας εδώ .
Για να διαχειριστείτε τα ενημερωτικά δελτία στα οποία έχετε εγγραφεί, κάντε κλικ εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...