Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Στις φλόγες δεξαμενή καυσίμων στην Κριμαία

 

Sevastopol Governor Mikhail Razvozhaev telegram channel via AP



Πιθανόν να προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Λίγες ώρες μετά το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας επί ουκρανικών εδαφών, δεξαμενή καυσίμων στη Σεβαστούπολη, σημαντικό λιμάνι της χερσονήσου της Κριμαίας, τυλίχθηκε στις φλόγες, πιθανόν εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος όπως ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της περιοχής, ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, μέσω Telegram.

«Δεξαμενή καυσίμων καίγεται (...) Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι φλόγες ενδέχεται να οφείλονται σε επίθεση» με UAV, ανέφερε ο κ. Ραζβοζάγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά έχει έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Δεν έδωσε πάντως πληροφορίες για θύματα.

Χθες, δεκάδες πολίτες σκοτώθηκαν από πυραυλικές επιθέσεις τόσο σε ουκρανικά εδάφη όσο και στο Ντονέτσκ που ελέγχεται από τη Ρωσία.

Ο απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 19 νεκρούς σε Ουμάν και Ντνίπρο. 

Η ουκρανική πλευρά κατηγορεί τους Ρώσους ότι χτύπησαν με drone πολυκατοικία όπου διέμεναν άμαχοι.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι «δεν έμεινε κανένας ζωντανός» από όσους βρίσκονταν στα διαμερίσματά τους την ώρα του χτυπήματος.  «Οι γείτονές μου χάθηκαν, δεν έμεινε κανένας… μόνο οι κουζίνες έχουν απομείνει», δήλωσε, κλαίγοντας κάτοικος της περιοχής, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι σκοτώθηκαν και παιδιά. 

Στον αντίποδα οι ρωσικές αρχές καταγγέλλουν βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού κατά αμάχων στο Ντονέτσκ που κόστισαν τη ζωή σε επτά ανθρώπους, ενώ έχουν τραυματιστεί και άλλοι δέκα.

Τα όπλα και η εξαγωγή σιτηρών 

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε να σταλούν στη χώρα του περισσότερα όπλα μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα.

«Αντιαεροπορική άμυνα, σύγχρονη αεροπορία, χωρίς την οποία η αντιαεροπορική άμυνα είναι αδύνατη, πυρομαχικά, τεθωρακισμένα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πόλεών μας, των χωριών μας, στην ενδοχώρα και στην πρώτη γραμμή», είπε ο Β. Ζελένσκι.

Στην αντίπερα όχθη η ρωσική κυβέρνηση θεωρεί απίθανη την παράταση της συμφωνίας που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα, παρά την επιστολή που έλαβε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...