Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Στο Ντόνετσκ ανέφεραν για τις προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να διαφύγουν από το Αρτεμίβσκ

 

Ο Γκαγκίν είπε ότι ο ουκρανικός στρατός στο Αρτεμόβσκ προσπαθούν να δραπετεύσουν ή να παραδοθούν

Σπασμένα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα στο Artemovsk - RIA Novosti, 1920, 20/04/2023
Σπασμένα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα στο Artemovsk. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 20 Απριλίου - RIA Novosti. Μικρές ομάδες ουκρανικών στρατευμάτων προσπαθούν να δραπετεύσουν από το Αρτεμίβσκ ή να παραδοθούν, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 ο Γιανγκ Γκαγκίν, σύμβουλος του αναπληρωτή αρχηγού της DPR .
«Ο εχθρός υφίσταται κολοσσιαίες απώλειες κάθε μέρα, διώχνεται στις δυτικές παρυφές της πόλης, όπου ουσιαστικά δεν υπάρχει προμήθεια πυρομαχικών, οι δρόμοι πυροβολούνται από το πυροβολικό μας. Αυτό ισχύει και για την εναλλαγή του στρατιωτικού προσωπικού και του απομάκρυνση των τραυματιών. Η ουκρανική φρουρά είναι πρακτικά καταδικασμένη. Τώρα υπάρχουν προηγούμενα όταν φεύγουν σε μικρές ομάδες... Υπάρχουν αυτοί που παραδίδονται, που προσπαθούν να ξεφύγουν από την πόλη», είπε.Ο Γκαγκίν υπενθύμισε ότι τώρα περίπου το 90 τοις εκατό της επικράτειας του Αρτέμοβσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα, είναι ακόμα αδύνατο να μιλήσουμε για συστημική υποχώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο σύμβουλος του ασκούντα καθήκοντα αρχηγού της δημοκρατίας.Όσο για τον βαθμό καταστροφής της πόλης, τότε, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το ποσοστό αυτό μπορεί να εκτιμηθεί μόνο μετά την πλήρη απελευθέρωσή της. Τα ουκρανικά στρατεύματα, υποχωρώντας, καταστρέφουν σκόπιμα την υποδομή, συνόψισε.
Το Artemovsk βρίσκεται βόρεια της Gorlovka. Αυτός είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον εφοδιασμό του ουκρανικού ομίλου στο Donbass . Σφοδρές μάχες διεξάγονται για τον οικισμό για περισσότερο από έξι μήνες.
Την προηγούμενη μέρα, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα τμήματα εφόδου συνεχίζουν να ελέγχουν συνοικίες στα βορειοδυτικά, στο κέντρο και στα νοτιοδυτικά της πόλης και αερομεταφερόμενες μονάδες την απέκλεισαν από τις βόρειες και νότιες παρυφές. Οι καθημερινές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση ανέρχονται σε εκατοντάδες στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...