Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Απορρίπτει ο Βενιζέλος την κυβερνητική κινδυνολογία για τη δραχμή

 

EUROKINISSI



Δεν συμμερίζεται τις κυβερνητικές ανησυχίες ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν εκτιμά πως η χώρα θα δει ξανά μνημόνια, κλειστές τράπεζες και επιστροφή στο νόμισμα της δραχμής. 

«Όταν λες ότι μπορεί να έχουμε επανάληψη του 2015, επανάληψη των μνημονίων, ότι μπορεί να ξανακλείσουν οι τράπεζες, ότι μπορεί να έχουμε επιστροφή στη δραχμή και εγκατάλειψη του ευρώ, άρα ότι η Ελλάδα μπορεί -με τόσο μεγάλη ευκολία επειδή το λένε κάποια κόμματα μικρά ή κάποιοι άνθρωποι ανεύθυνοι και ανιστόρητοι- να ξαναγίνει το απολωλός πρόβατο, ο δακτυλοδεικτούμενος ταραξίας της ευρωζώνης, νομίζω ότι δεν ισχύει τίποτε από αυτά», δήλωσε με σαφήνεια ο Ελ. Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σερβίρει την ξαναζεσταμένη σούπα του 2015, καταφεύγοντας σε ακραία κινδυνολογία με τον μπαμπούλα της δραχμής. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει πάση θυσία να θολώσει τα νερά και να μη συζητηθεί η πολιτική της δικής του τετραετίας σε κρίσιμα ζητήματα όπως αυτά της οικονομίας, της παιδείας, των δημοκρατικών ελευθεριών, του ελέγχου των μέσων ενημέρωσης κ.ο.κ. 

Το παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας από την Ιτέα, «εξαγγέλλοντας» το σχέδιο «Κυριάκος», ώστε ο πρωθυπουργός να αναμετρηθεί με τις ευθύνες του και να μη δημιουργεί «ψεύτικα» ζητήματα, προκειμένου να αποφύγει την συζήτηση για τα μεγάλα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...