Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Απαράδεκτος Μητσοτάκης, επιμένει στην κινδυνολογία για το σχέδιο «Δήμητρα»

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ



Απτόητος ο πρωθυπουργός κάνει ό,τι μπορεί για να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους, χωρίς να διστάζει να διαστρεβλώνει τα προγράμματά τους και να καταφεύγει στην κινδυνολογία για τις μετεκλογικές συμπράξεις.

Μιλώντας σήμερα από τη Βοιωτία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στο σύστημα «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25 παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για το «φάντασμα των κλειστών τραπεζών», που επιστρατεύει η κυβέρνηση, και για ένα σχέδιο, που είχε καταθέσει το κόμμα της αντιπολίτευσης πριν δύο χρόνια και τώρα χρησιμοποιείται για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη. Πρόκειται για ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών, ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την ΕΚΤ, για χρήση εντός του ευρώ, που έχει κι η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, όπως εξήγησε χθες ο πρώην υπ. Οικονομικών.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε την εξής... έκκληση. «Σταματήστε να παίζεται monopoly με τις ζωές και τις καταθέσεις των Ελλήνων. Αρκετά, ως εδώ αυτές οι σαχλαμάρες. Οι οποίες όμως ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνες, διότι όλα αυτά τα σχέδια εξακολουθούν να υπάρχουν στο μυαλό τους. Πρέπει, λοιπόν, να τα εμποδίσουμε. Και πώς θα τα εμποδίσουμε;» ρώτησε. Και απάντησε: «Με ισχυρή Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών».

«Επανέρχομαι στα διλήμματα των εκλογών και σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας κυβερνήσουν μη έχοντας μάθει τίποτα απολύτως από τα κολοσσιαία λάθη τα οποία διέπραξαν το 2015» ισχυρίστηκε αν και ο ίδιος μιλάει επανειλημμένα για τη μεγάλη διαφορά της σημερινής κατάστασης της οικονομίας με εκείνη επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Ο κ. Βαρουφάκης, προσέξτε, γιατί αναφέρομαι σε αυτόν: Διότι αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της "προοδευτικής διακυβέρνησης" για την οποία μας μιλά ο κ. Τσίπρας. Είναι ο ίδιος ο οποίος μας είπε πριν από λίγες μέρες, με περίσσευμα αυταρέσκειας και αλαζονείας, ότι "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξανακλείσουν οι τράπεζες και να βγούμε από το ευρώ, θα πληρώνεστε όλοι με ‘Δήμητρες'"» υποστήριξε προκλητικά ο κ. Μητσοτάκης.

Προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη Ν.Δ. για ακόμα μία θητεία υποστήριξε το εξής: «Πολλές φορές παρουσιάζω το όραμά μου για την Ελλάδα ως ένα σπίτι το οποίο αυτή τη στιγμή είναι μισοχτισμένο. Βάλαμε τα θεμέλια και έχουμε αρχίσει και χτίζουμε τους ορόφους. Το σπίτι δεν έχει τελειώσει, όμως. Το κοινό μας σπίτι, που είναι η Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί μόνο από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός μας δώσει την ευκαιρία -και θα το κάνει- για μια δεύτερη τετραετία. Στο τέλος της δεύτερης τετραετίας θα δούμε όλο το σπίτι έτοιμο. Και αυτό το σπίτι θα είναι ένα πραγματικά ευρωπαϊκό σπίτι, με μια χώρα η οποία θα ευημερεί. Με περισσότερη κοινωνική συνοχή, με καλύτερους μισθούς».

«Τα διλήμματα, λοιπόν, εν όψει των εκλογών είναι πάρα πολύ καθαρά και γι' αυτά ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε με πολιτισμένο και δημοκρατικό τρόπο, όπως αρμόζει στην παράταξή μας, τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Μου είπε μία κυρία, "μεγάλη νίκη στην πρώτη Κυριακή των εκλογών". Της απάντησα, "υπάρχει μία Κυριακή μόνο, η 21η Μαΐου" και αυτή θα στείλει το μήνυμα της αυτοδύναμης Ν.Δ. αλλά και της αυτοδύναμης Ελλάδος» επανέλαβε για να υποστηρίξει το εξής: «Όσο πιο ισχυροί είμαστε την πρώτη Κυριακή τόσο πιο βέβαιοι θα είμαστε ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί τελικά τη μεγάλη ευθύνη να κυβερνήσουμε τον τόπο και για την επόμενη τετραετία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου