Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Βαραίνει το κατηγορητήριο μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

 οπαδική βία, ανακριτής

ΙΝΤΙΜΕ


H κατηγορία περί «απόπειρας ανθρωποκτονίας» θα μετατραπεί σε «ανθρωποκτονία».

Έπειτα από πολυήμερη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, κατέληξε ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης που είχε χτυπηθεί από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Το γεγονός αυτό φέρνει άλλα δεδομένα όσον αφορά τη δικαστική υπόθεση, καθώς αναμένεται να διαφοροποιηθεί το κατηγορητήριο για όλους όσοι φέρονται να εμπλέκονται στον θάνατο του 31χρονου. Βασική αλλαγή είναι ότι η κατηγορία περί «απόπειρας ανθρωποκτονίας» θα μετατραπεί σε «ανθρωποκτονία». 

ADVERTISING

Έτσι, ο 18χρονος –που φέρεται αρχικά να ομολόγησε πως αυτός ήταν ο δράστης και ήδη έχει κριθεί προφυλακιστέος– θα περάσει ξανά την πόρτα του ανακριτή και του εισαγγελέα, οι οποίοι θα του ανακοινώσουν την αλλαγή του κατηγορητηρίου. Σημειώνεται ότι ο 18χρονος έχει επίσης υποστηρίξει πως εκτός από τον ίδιο, φωτοβολίδες πέταξαν και άλλοι και πως δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ήταν αυτός που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Για την υπόθεση ερευνάται και η τυχόν εμπλοκή του 16χρονου αδελφού του.

Επίσης έχει ταυτοποιηθεί ένας 26χρονος οπαδός του Ολυμπιακού ως εμπλεκόμενος στα επεισόδια, έπειτα από την εύρεση πυρίτιδας στα χέρια του. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για οργανωμένο οπαδό της ομάδας που είχε μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών ήδη από τη διαδικασία της προσαγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός, μετά τον τραυματισμό του που του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία, είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του. Επί 20 ημέρες νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

→ Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 31χρονου απηύθυνε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δίκη για το Μάτι: Έφεση εφ' όλης της ύλης άσκησε η εισαγγελία Εφετών UPD

  Στιγμιότυπο από παλαιότερη δίκη για την φονική πυρκαγιά η οποία στοίχισε τη ζωή σε 104 άτομα. | (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ...