Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Μάχες στην Ερυθρά Θάλασσα: Αμερικανικά ελικόπτερα βύθισαν σκάφη των Χούτι που είχαν επιτεθεί σε φορτηγό πλοίο Ελικόπτερα Seahawk από το αεροπλανοφόρο USS Eisenhower και το αντιτορπιλικό USS Gravely 31.12.2023 | 14:06

 

Ελικόπτερα του αμερικανικού ναυτικού βύθισαν τρία από τα τέσσερα μικρά σκάφη που χρησιμοποίησαν μαχητές Χούτι για να επιτεθούν σε ένα φορτηγό πλοίο στη νότια Ερυθρά Θάλασσα σήμερα, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Ελικόπτερα από τα αεροπλανοφόρα USS Eisenhower και USS Gravely, απαντώντας σε σήμα κινδύνου από το πλοίο Maersk Hangzhou, ανταπέδωσαν πυρά εναντίον των σκαφών των Χούτι σε αυτοάμυνα και βύθισαν τρία από τα σκάφη.Κανείς από τους επιβαίνοντες σε αυτά δεν επέζησε.  Το τέταρτο σκάφος διέφυγε από την θαλάσσια περιοχή, συμπλήρωσε η CENTCOM.

Η Χούτι πλέον δείχνουν να επιστρατεύουν και ένοπλα σκάφη και πιθανόν να επιχειρήσουν ακόμα και αποστολές αυτοκτονίας κατά πολεμικών που μπορεί να σταλούν εναντίον τους.

Η προοπτική πάντως σε συνδυασμό με τις συνεχείς επιθέσεις με πυραύλους και drone δείχνουν ότι τεχνικές Ιράν και ο κλειστός χώρος θα αποτελέσουν μια κρίσιμη παράμετρος για την ασφάλεια των σκαφών.

Νωρίτερα η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανέφερε ότι έλαβε πληροφορία για μια επίθεση σε πλοίο που συνέβη 60 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η UKMTO τόνισε ότι ένα αγνώστου ταυτότητας πλοίο ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από τρία μικρά σκάφη και υπήρξε ανταλλαγή πυρών. Κανένα μέλος του πληρώματος του πλοίου δεν έχει τραυματιστεί τόνισε η UKMTO.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η Maersk ανακοίνωσε σήμερα πως αναστέλλει για 48 ώρες τη διέλευση του στόλου της από το στρατηγικής σημασίας στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

  Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...