Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Έκρηξη σημειώθηκε στο Χάρκοβο

 Έκρηξη σημειώθηκε στο Χάρκοβο

Ο δήμαρχος του Kharkov Terekhov είπε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην πόλη

Οδός στην περιοχή Saltovka στο Χάρκοβο - RIA Novosti, 1920, 30/12/2023
Οδός στην περιοχή Saltovka στο Χάρκοβο. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 30 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. Έκρηξη σημειώθηκε στο Χάρκοβο με φόντο μια προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Igor Terekhov στο κανάλι του στο Telegram .
"

«Υπάρχει μια έκρηξη στο Χάρκοβο», έγραψε στο κανάλι Telegram.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Terekhov ανέφερε μια σειρά από τουλάχιστον πέντε εκρήξεις στην πόλη.
Νωρίτερα, ανακοινώθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή Kharkov και σε ορισμένες γειτονικές περιοχές της Ουκρανίας .
Συνέπειες του βομβαρδισμού του κέντρου του Μπέλγκοροντ από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας - RIA Novosti, 1920, 30/12/2023
Ο Πολυάνσκι είπε πότε θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον βομβαρδισμό του Μπέλγκοροντ
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, σήματα ακούγονται στις περιοχές Sumy, Poltava, Cherkasy, Kharkov, Dnipropetrovsk και Nikolaev , καθώς και στο τμήμα της περιοχής Kherson που ελέγχεται από το Κίεβο .
Νωρίτερα σήμερα, ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να εξαπολύσουν αδιάκριτο χτύπημα στο Μπέλγκοροντ χρησιμοποιώντας πυραύλους Vilkha με απαγορευμένο εξάρτημα κασέτας και οβίδες από το Τσέχικο Vampire MLRS. Το σύστημα αεράμυνας αναχαίτισε τα περισσότερα από αυτά. Ωστόσο, αρκετά βλήματα MLRS και τμήματα διασποράς από τους πυραύλους Vilkha έπληξαν την πόλη. Ως αποτέλεσμα, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και άλλοι 108 τραυματίστηκαν.
Το Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι το Κίεβο, διαπράττοντας τέτοιες εγκληματικές επιθέσεις, προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις ήττες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης και να προκαλέσει τη Μόσχα σε παρόμοιες ενέργειες. Ωστόσο, οι ρωσικές μονάδες συνεχίζουν να επιτίθενται μόνο σε ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους και τις σχετικές υποδομές. Το τμήμα πρόσθεσε επίσης ότι η επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει ατιμώρητη.
Αργότερα, ο επικεφαλής της περιοχής, Vyacheslav Gladkov, είπε ότι ήταν «δυνατά» και πάλι στην πόλη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός εργάζεται «από την άλλη πλευρά».
Συνέπειες του μαζικού βομβαρδισμού του Μπέλγκοροντ από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 15:00, μετά τις οποίες εμφανίστηκε μαύρος καπνός στον ουρανό πάνω από την πόλη.

1 από 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

  Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...