Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Η Βρετανία και οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Μπέλγκοροντ, είπε η Ζαχάροβα

 


Ζαχάροβα: Η Βρετανία και οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Μπέλγκοροντ, υποκινώντας το Κίεβο

Συνέπειες του χτυπήματος των ουκρανικών στρατευμάτων στο κέντρο του Μπέλγκοροντ - RIA Novosti, 1920, 30/12/2023
Συνέπειες του χτυπήματος των ουκρανικών στρατευμάτων στο κέντρο του Μπέλγκοροντ
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 30 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τον βομβαρδισμό του Μπέλγκοροντ από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
"

«Η Βρετανία βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, η οποία, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποκινεί το καθεστώς του Κιέβου σε τρομοκρατικές ενέργειες, συνειδητοποιώντας ότι η αντεπίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτυχε», είπε.

Центр Белгорода сразу после удара ВСУ
0:54
Όπως σημείωσε η Ζαχάροβα, το Κίεβο παραδέχτηκε πρόσφατα ότι ήταν το Λονδίνο που τους απαγόρευσε να διαπραγματευτούν με τη Μόσχα , ποντάροντας στη «νίκη στο πεδίο της μάχης». Ωστόσο, λόγω της δεινής κατάστασης για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «στο έδαφος» και ελλείψει οποιασδήποτε ευκαιρίας να το διορθώσει, η Μεγάλη Βρετανία στράφηκε στην τακτική της οργάνωσης τρομοκρατικών επιθέσεων κατά αμάχων.
Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνες για αυτό το έγκλημα είναι και οι χώρες της ΕΕ , οι οποίες συνεχίζουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυρομαχικών διασποράς. Πρόσθεσε επίσης ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Μπέλγκοροντ θα αποτελέσει αντικείμενο διαδικασίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ .
Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον οργανισμό Ντμίτρι Πολυάνσκι είπε ότι η Μόσχα ζήτησε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 23:00 ώρα Μόσχας.
"

«Ζήτησαν επίσης την παρουσία του μόνιμου αντιπροσώπου της Τσεχικής Δημοκρατίας - ας εξηγήσει για την προμήθεια πυρομαχικών της χώρας του, η οποία σκοτώνει αμάχους», είπε.

Жители Белгорода об обстреле
1:28
Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ,  Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ , δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός πυροβόλησε στο κέντρο του Μπέλγκοροντ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων και το Υπουργείο Άμυνας, 12 ενήλικες και δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 108 άτομα τραυματίστηκαν. Η Ανακριτική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία για τα άρθρα «Απόπειρα ανθρωποκτονίας», «Δολοφονία», «Εσκεμμένη καταστροφή ή φθορά περιουσίας»Με τη σειρά του, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι, μετά από οδηγίες του Βλαντιμίρ Πούτιν, μια ομάδα του Υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον υπουργό Μιχαήλ Μουράσκο πέταξε στο Μπέλγκοροντ . Επιπλέον, κλιμάκιο του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων στάλθηκε εκεί για παροχή βοήθειας στους τραυματίες.
Το Υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε αργότερα ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να επιτεθούν στο Μπέλγκοροντ χρησιμοποιώντας πυραύλους Vilkha με απαγορευμένο εξάρτημα κασέτας και οβίδες από το Τσέχικο Vampire MLRS. Τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν τους περισσότερους στόχους. Ωστόσο, αρκετοί πύραυλοι και τμήματα διασποράς από τους πύραυλους Vilkha που καταρρίφθηκαν έπληξαν την πόλη.
Атака ВСУ на Белгород
0:42
Το υπουργείο τόνισε ότι σε περίπτωση απευθείας χτυπήματος από πυραύλους Vilkha με πυρομαχικά διασποράς, οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο σοβαρές. Σημείωσαν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή από τις ήττες στο μέτωπο και να προκαλέσουν τα ρωσικά στρατεύματα σε παρόμοιες ενέργειες. Το τμήμα πρόσθεσε ότι αυτό το χτύπημα δεν θα μείνει ατιμώρητο.
Από τις 11 Απριλίου 2022, έχει διαπιστωθεί υψηλό (κίτρινο) επίπεδο τρομοκρατικού κινδύνου σε ολόκληρη την περιοχή του Μπέλγκοροντ. Αυτό είναι απαραίτητο λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας και της αυξημένης δραστηριότητας του εχθρικού στρατού στις παραμεθόριες περιοχές.
Συνέπειες του μαζικού βομβαρδισμού του Μπέλγκοροντ από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 15:00, μετά τις οποίες εμφανίστηκε μαύρος καπνός στον ουρανό πάνω από την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου