Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Κ.Μητσοτάκης σε Π.Παυλόπουλο: «Ζητώ την παρέμβασή σας για να έρθει η συμφωνία στην Βουλή πριν την υπογράψει ο Τσίπρας»

ΕΚΤΑΚΤΟ – Κ.Μητσοτάκης σε Π.Παυλόπουλο: «Ζητώ την παρέμβασή σας για να έρθει η συμφωνία στην Βουλή πριν την υπογράψει ο Τσίπρας»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα του ίδιου του Προέδρου της ΝΔ στον απόηχο της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να παρέμβει όπως θα πράξει και ο ίδιος έτσι ώστε η συμφωνία να έρθει στην Βουλή πριν την υπογράψει η κυβέρνηση.
«Ζητώ την παρέμβασή σας, όπως θα το πράξω και εγώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
«Θα κάνω ότι περναει από το χέρι μου και θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου ώστε να έρθει το θέμα στη Βουλή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε ότι το Σύνταγμα καθορίζει τις αρμοδιότητες του και βάσει αυτού θα πράξει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει τονίσει πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να κινηθεί ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.
Η ΝΔ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη πολιτική νομιμοποίηση να ψηφίσει συμφωνία με την οποία το γειτονικό κράτος θα αποκαλείται Βόρεια Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου