Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Όλαφ Σολτς: Εικασίες η αναβολή των περικοπών στις συντάξεις, να τηρηθεί η συμφωνία


O Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς

Όλαφ Σολτς: Εικασίες η αναβολή των περικοπών στις συντάξεις, να τηρηθεί η συμφωνία

© AFP 2018 / Tobias SCHWARZ
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
«Εικασίες» στις οποίες δεν συμμετέχει είναι σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτζ η συζήτηση για αναβολή στο μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Χαρακτηρίζει σημαντική για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους, την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
Να μην παραβιαστούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών και εταίρων μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, ζητεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σόλτς και δήλωσε ότι δεν συμμετέχει σε «εικασίες» αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής των ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις.
«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», «αποτελούν τη βάση, ώστε επενδυτές και επιχειρηματίες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα», είπε ο κ. Σολτς σε συνέντευξή του στα Νέα. Πρόσθεσε επίσης ότι η τήρηση των συμφωνηθέντων είναι σημαντική «προκειμένου να μπει η χώρα σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους».
Η Ελλάδα «ανέβηκε ένα μεγάλο βουνό και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να είναι υπερήφανοι που η χώρα μπορεί να χαράσσει πλέον αυτόνομα την οικονομική της πορεία» λέει ο κ.Σολτς για το τέλος του τρίτου μνημονίου.
Προσθέτει ότι τώρα, δίνεται η ευκαιρία στην Ελλάδα «με μία συνετή και φερέγγυα δημοσιονομική και οικονομική πολιτική να αναθερμανθεί η οικονομία», ενώ με το μακροπρόθεσμο προσανατολισμό της ευρωπαϊκής υποστήριξης, «η Ελλάδα έχει το χρόνο» να επιτύχει την έξοδο στις αγορές.
Σχετικά με το ρόλο του ΔΝΤ, ο κ. Σολτς διευκρινίζει ότι «παραμένει όπως και πριν στην Ελλάδα με πιστώσεις άνω των 10 δισ. ευρώ και συμμετέχει επίσης με την τεχνογνωσία του στο πλαίσιο της επιτήρησης μετά το τέλος του προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP