Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ομιλία στο Νεώριο της ΣύρουΤσίπρας: Τέλος των μνημονίων σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού και συλλογικές συμβάσει


Eπίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Σύρο

Τσίπρας: Τέλος των μνημονίων σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού και συλλογικές συμβάσεις

© Φωτογραφία : Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Η έξοδος από το μνημόνιο (15)
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από τη Σύρο, δήλωσε ότι το ναυπηγείο στο Νεώριο δεν πρόκειται να κλείσει, ενώ υποσχέθηκε επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων, συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού.
Στο ναυπηγείο στο Νεώριο της Σύρου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπου μιλώντας στους εργαζομένους, περιέγραψε τα κυβερνητικά σχέδια για τα εργασιακά δικαιώματα στην εποχή μετά τα μνημόνια, ενώ δεσμεύτηκε ότι το Νεώριο δεν πρόκειται να κλείσει.
«Τήρησα την υπόσχεση μου να επισκεφτώ το Νεώριο όταν θα ξεκαθαρίσει η προοπτική επαναλειτουργίας» του ναυπηγείου, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι επέλεξε να κάνει την πρώτη του παρέμβαση στη «νέα εποχή για τη χώρα, μετά το τέλος των μνημονίων, ενώπιον των ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου».
«Δεν ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε, γιατί είμαστε εδώ και ποιους εκπροσωπούμε», δήλωσε ο κ. Τσίπρας πριν αναφερθεί στους εργατικούς αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν στο Νεώριο, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο των εργατών του ναυπηγείου.
«Αν ξεκινήσουμε να ακούμε τον ήχο του σφυριού είναι χάρη στους δικούς σας αγώνες και είναι ένα υπόδειγμα για να πάμε μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Μιλώντας για τα οκτώ χρόνια των μνημονίων, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου υπέφερε περισσότερους από τους άλλους» και συμπλήρωσε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι «να ξανακερδίσουμε την εργασία στον τόπο μας», η οποία θα είναι, όπως είπε, καλά αμειβόμενη και με δικαιώματα.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την εποχή μετά τα μνημόνια, υποσχέθηκε την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και την αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Τέλος των μνημονίων σημαίνει επαναφορά των δικαιωμάτων, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Μιλώντας, τέλος, για το ναυπηγείο στο Νεώριο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «αποφεύγεται οριστικά η πιθανότητα λουκέτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP