Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την διάρκεια ομιλίαςΑνεβάζει τους τόνους η Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης


Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την διάρκεια ομιλίας

Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης

© AFP 2018 / Hector Retamal
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
1 0  0
Έντονη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ να δώσει άσυλο στον Τούρκο πιλότο που κατηγορείται από την Άγκυρα για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, πάρα το αίτημα για αναστολή της χορήγησής του από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης και κάνει λόγο για «σκανδαλώδη απόφαση», που έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας σε ζητήματα τρομοκρατίας.
«Το Ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε την υπογραφή του σε μια ακόμη σκανδαλώδη απόφαση, απορρίπτοντας την ένσταση της ελληνικής κυβέρνησης για την απόφαση χορήγησης ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαγιάκτσι, έναν από τους ενόχους της απόπειρας πραξικοπηματικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».
«Η απόφαση αυτή όχι μόνο παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά παραβιάζει και τις διατάξεις της Σύμβασης της Γενεύης του 1951 σχετικά με το καθεστώς των προσφύγων», γράφει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Και συνεχίζει: «Απορρίπτοντας την έκδοση των προδοτών, η Ελλάδα προετοιμάζει το έδαφος για παρόμοιες αποφάσεις, που προσβάλλουν τη συνείδηση του τουρκικού έθνους».
Τέλος, συνιστά στην Ελλάδα να σταματήσει να προστατεύει πραξικοπηματίες «χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τη δικαιοσύνη».
«Οι ελληνικές αρχές δεν θα πρέπει πλέον να επιτρέψουν στη χώρα τους να παράσχει ένα ασφαλές καταφύγιο στους πραξικοπηματίες χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τη δικαιοσύνη, η οποία παραβιάζει ακόμη και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας λαμβάνοντας παράνομες αποφάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομερ Τσελίκ, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του ΣτΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Έρχεται άρση μονιμότητας στο δημόσιο; Ο Κασσελάκης ανέφερε για ασαφή αξιολόγηση αποδοτικότητας (Βίντεο

Είχε γίνει ερώτηση για το θέμα σε συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και είχε απαντήσει: Στην ζωή τίποτα δεν είναι μόνιμο” Play Video Μιλώντ...