Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Η Ρωσία αναπτύσσει όπλα νέας γενιάς για προσβολή υποβρυχίων


Το πολεμικό πλοίο Aleksin για προσβολή υποβρυχίων

Η Ρωσία αναπτύσσει όπλα νέας γενιάς για προσβολή υποβρυχίων

© Sputnik / Igor Zarembo
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Όπλα νέου τύπου ενάντια σε υποβρύχια ετοιμάζει η Ρωσία, τα οποία θα ξεπερνούν σε απόδοση την κατευθυνόμενη βόμβα Zagon-2E, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής της Techmash.
Η Ρωσία αναπτύσσει νέους τύπους όπλων επόμενης γενιάς για προσβολή υποβρυχίων, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Λέπιν, γενικός διευθυντής της Techmash, θυγατρική εταιρεία της Rostec.
«Νέα δείγματα ανθυποβρυχιακών όπλων αναπτύσσονται. Η απόδοσή τους ξεπερνά αυτή της κατευθυνόμενης βόμβας Zagon-2E», δήλωσε ο Λέπιν.
Η ανθυποβρυχιακή κατευθυνόμενη βόμβα Zagon-2 είναι σχεδιασμένη να καταστρέφει υποβρύχια που βρίσκονται στην επιφάνεια, σε βάθος περισκοπικό και κάτω από το νερό (σε βάθος μέχρι 600 μέτρων) και σε υποβρύχια που βρίσκονται πάνω από τον βυθό σε ρηχές και βαθιές θάλασσες. Η εμβέλεια στην ανίχνευση στόχου αγγίζει τα 450 μέτρα.
Οι σχεδιαστές του όπλου κατόρθωσαν να τριπλασιάσουν σχεδόν την αποτελεσματικότητα του Zagon-2E σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Zagon-1. Ταυτόχρονα, το κόστος εκτέλεσης της αποστολής μειώθηκε κατά τρεις φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP