Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Έντεκα νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου - Σε ποιες περιοχές έχουν καταγραφεί κρούσματα


Κουνούπια στην επιφάνεια του νερού

Έντεκα νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου - Σε ποιες περιοχές έχουν καταγραφεί κρούσματα

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Κατά 6 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει ότι θεωρεί πιθανή την εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, πέρα από αυτές που έχει ήδη καταγραφεί».
Στους 11 έχουν ανέλθει οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, ύστερα από τον θάνατο 6 ακόμη ανθρώπων κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά 107 κρούσματα του ιού έχουν καταγραφεί από την αρχή του 2018 έως και χθες, 22 Αυγούστου.
Όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ, η μέση ηλικία των ασθενών που παρουσίασαν συμπτώματα του ιού είναι τα 71 έτη, με το ηλικιακό εύρος να εκτείνεται από τα 11 έως τα 94 έτη.
Σημαντικό είναι να αναφερθεί το γεγονός ότι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «το θεωρεί πιθανή την εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από τον ιό και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, πέρα από αυτές που έχει ήδη καταγραφεί».
Μέχρι σήμερα κρούσματα του ιού έχουν καταγραφεί στις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Αττικής, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Κορινθίας, Κιλκίς, και Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP