Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Η νέα κυβέρνηση

Η νέα κυβέρνηση

MENELAOS MYRILLAS / SOOC
Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Η νέα κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό, απαρτίζεται από 53 στελέχη.
Τα νέα μέλη είναι 13: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μιχάλης Καλογήρου, Σταύρος Αραχωβίτης, Κατερίνα Παπακώστα, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Στάθης Γιαννακίδης, Λευτέρης Κρέτσος, Παναγιώτης Ρήγας, Μάρκος Μπόλαρης, Μυρσίνη Ζορμπά, Γιώργος Δημαράς, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Ακρίτας Καϊδατζής.
Τόσες είναι και γυναίκες: οι υπουργοί Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μυρσίνη Ζορμπά, Έλενα Κουντουρά, η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου και οι υφυπουργοί Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κατερίνα Παπακώστα, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Μερόπη Τζούφη και Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνουν γυναίκες την προστασία του Πολίτη και την δημόσια τάξη: Το δίδυμο Όλγα Γεροβασίλη - Κατερίνα Παπακώστα. 
Εκτός έμειναν ο μέχρι σήμερα υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής (τον οποίο θα προτείνει ο Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου), ο Σταύρος Κοντονής (από το υπουργείο Δικαιοσύνης), ο Βαγγέλης Αποστόλου (από το Αγροτικής Ανάπτυξης), η Λυδία Κονιόρδου (από το Πολιτισμού), ο Γιάννης Αμανατίδης (που αντικαταστάθηκε από τον Μάρκο Μπόλαρη στην θέση του υφυπουργού Εξωτερικών), ο Γιάννης Μπαλάφας (με τη θέση του στο υφυπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να μένει κενή) και ο Γιάννης Τσιρώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP