Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Από 8 έως 10 δισ. ευρώ θα κοστίσουν τα έκτακτα μέτρα που εξήγγειλε ο Μακρόν


Διαδήλωση Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι

Από 8 έως 10 δισ. ευρώ θα κοστίσουν τα έκτακτα μέτρα που εξήγγειλε ο Μακρόν

© AFP 2018 / ALAIN JOCARD
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ και ελαφρύνσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων, είναι δυο από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος.
Έκτακτα οικονομικά μέτρα εξήγγειλε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για να κατευνάσει το κύμα διαδηλώσεων και βίας στη χώρα. Η κυβέρνηση αποτιμά το κόστος των μέτρων αυτών, μεταξύ 8 και 10 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Ολιβιέ Ντισόπτ, υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση.
«Είναι μεταξύ 8 και 10 δισ. ευρώ», «επεξεργαζόμαστε τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πως θα χρηματοδοτηθούν», δήλωσε ο Ντισόπτ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.
Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μακρόν, προβλέπουν μεταξύ άλλων αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ και ελαφρύνσεις για τους συνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα μικρότερο των 2.000 ευρώ.
Η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωποι με μεγάλες διαδηλώσεις από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν το λεγόμενο κίνημα των κίτρινων γιλέκωνβγήκε στους δρόμους. Το αρχικό τους αίτημα ήταν να αναγκάσουν τον Μακρόν να εγκαταλείψει την αμφιλεγόμενη πρότασή του για αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Από την έναρξη των διαδηλώσεων, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν προσαγάγει 4.532 άτομ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε 17χρονο έξω από σχολείο στον Διόνυσο

  ΕΛΛΆΔΑ / Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, 10:47:09 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:54 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σήμερα το πρωί σε έν...