Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για την αποφυλάκιση Ριχάρδου

Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για την αποφυλάκιση Ριχάρδου

rixardos.jpg

O γνωστός ενεχυροδανειστής EUROKINISSI
Αιτήματα αποφυλάκισης καταθέτουν οι κατηγορούμενοι για λαθρεμπορία χρυσού, που έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, μετά την διχογνωμία εισαγγελίας και ανακρίτριας σχετικά με την κράτησή τους.
Στην προσφυγή του ο γνωστός ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος Μ. αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: «τα εμπορεύματα που βρίσκονται στο τελωνειακό έδαφος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας τεκμαίρεται ότι έχουν κοινοτικό χαρακτήρα, πλην ορισμένων εξαιρέσεων που δεν ενδιαφέρουν την παρούσα υπόθεση. Συνεπώς, ο κάτοχος χρυσού στη χώρα μας δεν υποχρεούται να αποδείξει ότι έχει εισαγάγει νόμιμα το χρυσό στην Ελλάδα. Η παρατήρηση αυτή είναι σημαντική, διότι αποδεικνύει ότι εντελώς παράνομα κατασχέθηκαν οι πλάκες χρυσού και ασημιού που βρίσκονταν στο κεντρικό μου κατάστημα επί της οδού Πατησίων 32 εντός ειδικών κιβωτίων εξαγωγής, καθόσον δεν αποτελούν λαθρεμπόρευμα.
Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που ο κάτοχος χρυσού δεν κατέχει τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία για τη νόμιμη κατοχή του προϊόντος, στοιχειοθετείται φορολογική παράβαση και όχι λαθρεμπορία».
Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, που εκπροσωπεί τον ενεχυροδανειστή, σημειώνει ότι: «Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του».
Επιπλέον, τονίζει: «Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος».
Προσφυγή κατέθεσε και η στενή συνεργάτιδα του Ριχάρδου Μ., όπως και οι δυο Τούρκοι κρατούμενοι. Στην προσφυγή για αποφυλάκισή της, η γραμματέας του ενεχυροδανειστή, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, χαρακτηρίζει «άκρα αδικία» την εξακολούθηση της προσωρινής της κράτησης, ενώ τονίζει πως είναι εργαζόμενη στην εταιρία του, «αμειβόμενη με μηνιαίο μισθό και παρέχουσα τις απολύτως νόμιμες υπηρεσίες της, με τους απαιτούμενους  νόμιμους τύπους, σε νόμιμες δραστηριότητες κατά τη λειτουργία της επιχείρησης αυτής…χωρίς να έχει διαπιστώσει ή αντιληφθεί κάποια  δήθεν ‘μη νόμιμη’ δραστηριότητα, ούσα τελείως άμεμπτος»
Υπενθυμίζεται ότι χθες η ανακρίτρια προχώρησε σε κίνηση ανάκλησης των 8 ενταλμάτων προσωρινής κράτησης, όμως μέχρι στιγμής η Εισαγγελία δεν έχει δώσει τη σύμφωνη γνώμη για την αποφυλάκιση των 8 κατηγορουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...