Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική χωρίς αρχές


Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική χωρίς αρχές

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
«Συνολικά καταψηφίζουμε την κυβέρνησή σας κύριε Τσίπρα, καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων, της βαριάς λιτότητας, των απαράδεκτων εθνικών παραχωρήσεων, της διαπλοκής».
Με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έκανε αναφορά και στην επίθεση στον ΣΚΑΪ, προτού αναφερθεί εκτενώς στα ζητήματα της οικονομίας.
Ο κ. Μητσοτάκης πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και του απηύθυνε το ερώτημα «σας ακούω προσεκτικά κάθε φορά, εσείς δεν ήσασταν υπουργός στο πρώτο εξάμηνο του 2015;» για να λάβει την απάντηση «όχι». Γέλασε και ανταπάντησε ότι ο βασικός υπεύθυνος σε κάθε περίπτωση ήταν ο κ. Τσίπρας.
«Η δική σας κυβέρνηση ανατίναξε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε από την αρχή της ομιλίας του ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και πρόσθεσε ότι «συνολικά καταψηφίζουμε την κυβέρνησή σας κύριε Τσίπρα, καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων, της βαριάς λιτότητας, των απαράδεκτων εθνικών παραχωρήσεων, της διαπλοκής».
Συνέχισε την επίθεσή του τονίζοντας ότι η ΝΔ καταψηφίζει «τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τους κομματικούς διορισμούς, την αλαζονεία, την πολιτική για το κόμμα όχι για την πατρίδα» χαρακτηριστικά που χρέωσε στην κυβέρνηση την οποία όπως είπε «καταψηφίζει και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων».
«Στις εκλογές που θα γίνουν θα κλείσει ο κύκλος της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης» τόνισε.
Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως τον χειρότερο που έχει φέρει η κυβέρνηση.
Προτού αναφερθεί στις λεπτομέρειες της οικονομικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση έκανε εκτενή αναφορά στην επίθεση στον ΣΚΑΪ χαρακτηρίζοντάς την «ένα ακόμα αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθεί (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση».
Χαρακτήρισε μέρος αυτής της πολιτικής τη συστηματική στοχοποίηση των ΜΜΕ.
«Το κάνετε όλοι σας. Με ύφος και επίθετα παντελώς ξένα στον δημόσιο διάλογο, με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ. Έχετε καταγγείλει πρόσωπα, πρωτοσέλιδα, έχετε αποκαλύψει μέχρι και στοιχεία πόθεν έσχες δημοσιογράφων που δεν σας αρέσουν τα γραπτά τους» σημείωσε.
Χρέωσε στην κυβέρνηση ακραίο διχασμός και κήρυγμα μίσους. «Η τρομοκρατία θρέφεται σε μία κοινωνία που τμήμα της έχει αίσθημα ανοχής στη βία και γι' αυτό έχετε ευθύνη» είπε και έκανε λόγο για καθεστώς ασυδοσία και ανομίας.
«Οι καταλήψεις και οι γροθιές γίνονται ρόπαλα και μολότοφ για να μετατραπούν σε Καλάσνικοφ» τόνισε.
Σημείωσε πως «όταν δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας τότε εισπράττονται και η εξέλιξή της. Όταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται αγωνιστές και παιδιά αποκτούν άλλοθι οι ενέργειές τους. Όταν τα κρούσματα όλο και αυξάνονται, όταν οι συλλήψεις ολοένα και μειώνονται η ανομία γιγαντώνεται. Όσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία μας σε απόψεις τόσο αμείλικτη θα είναι με εκείνους που θα θελήσουν να τη φιμώσουν με βία».
Στα της οικονομίας ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός είναι «ο απολογισμός του μακροβιότερου μνημονιακού πρωθυπουργού».
«Θα έπρεπε ο κύκλος των μνημονίων να είχε κλείσει εδώ και τέσσερα χρόνια αν δεν είχατε συμπράξει με τη Χρυσή Αυγή, τον Καμμένο και τον Κουβέλη» σημείωσε.
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παγίδευσε τη χώρα σε νέο κύκλο λιτότητας» και παρέπεμψε στις δηλώσεις Ρέγκλινγκ και Βίζερ ότι στις αρχές της διακυβέρνησης η ζημία ανήλθε στα 100 δισ.
«Πληρώσαμε πολύ ακριβά την πολιτική σας απάτη που τώρα βαφτίζετε αυταπάτη» υπογράμμισε.
«To QE ο κ. Τσίπρας πρώτα το αρνήθηκε, πρόπερσι το έθεσε ως μέγα στόχο, πέρυσι το είπε «εναλλακτική λύση» και φέτος τι έκανε; Απλώς το έχασε! Κάπου 2,6 τρισ. ευρώ πήραν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Και η Ελλάδα πόσα πήρε; Ούτε ένα ευρώ» ανέφερε.
Περιγράφοντας την κατάσταση της χώρας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «υποδεχόμαστε το νέο έτος με μια κοινωνία που ύστερα από 29 αυξήσεις φόρων, 17 παρεμβάσεις που μειώνουν τις συντάξεις και μείωση των μισθών παραμένει και σήμερα φυλακισμένη στην λιτότητα και με μια κυβέρνηση ανίκανη παρά την ‘κατανόηση'».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τις πέντε αλήθειες που κατά τον ίδιο αποτυπώνουν με επιχειρήματα την πραγματικότητα και πρόσθεσε ότι οι οδυνηρές συνέπειες του τρίτου μνημονίου αποτυπώνονται και στις σελίδες αυτού του προϋπολογισμού που δεν είναι αξιόπιστος και σίγουρα δεν είναι αναπτυξιακός.
Όπως είπε τον στόχο της ΝΔ περιγράφει το δίπτυχο λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες καλές δουλειές.
Κάλεσε τον κύριο Τσίπρα να μιλήσει και για τις εξελίξεις στα εθνικά μέτωπα. «Ανεβήκατε στη Θεσσαλονίκη για να προσβάλετε τους Μακεδόνες μέσα στο σπίτι τους. Να πείτε ακροδεξιό όποιον διαφωνεί με τη συμφωνία. Ερμηνεύσατε όπως θέλατε την ιστορία. Μιλήσατε πάλι για τον εμφύλιο σκορπίζοντας τον διχασμό. Ο κ. Κοτζιάς ζητά μυστική ψηφοφορία για το σκοπιανό τώρα. Φοβάστε κάτι; Θα ακουστεί το ναι που θα πείτε εσείς εκεί που όλοι ο άλλοι είχαν πει όχι» ανέφερε για το Σκοπιανό.
«Περιμένω να μιλήσετε και για την Αλβανία. Για την υφαρμπαγή της περιουσίας της μειονότητας. Με απειλήσατε ότι θα με καταγγείλετε στις Βρυξέλλες. Δεν είπατε τίποτα ούτε για τον φίλο σας κύριο Ράμα. Θα το πω εγώ. Αν η Αλβανία δεν σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της μειονότητας μπορεί να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες. Για να δούμε αν σε αυτό τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε» τόνισε.
Τέλος αμφισβήτησε το «περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα που πνίγεται σε ορυμαγδό σκανδάλων» και έκλεισε με μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Το “Μέχρι Εδώ” του ΣΥΡΙΖΑ στον Κασσελάκη

  Την – πιθανότατα καθυστερημένη – προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από την «μέγγενη» του τραμπισμού και της ακραίας τοξικότητας, που «κουβ...