Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Επανέρχεται στις απειλές για Κύπρο και Αιγαίο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Επανέρχεται στις απειλές για Κύπρο και Αιγαίο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Συνεχίζει τις απειλές η Άγκυρα διά στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σήμερα από την Καμπούλ επιδόθηκε σε ένα νέο κρεσέντο επιθετικής ρητορικής.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος έδωσε «ειλικρινή συμβουλή» στη γειτονική Ελλάδα λέγοντας ότι πρέπει να δείξει «ωριμότητα», αλλά διαμήνυσε ότι «όλοι πρέπει να αποφύγουν τις προκλήσεις» γιατί αλλιώς «το τίμημα θα είναι βαρύ».
«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι προκλήσεις στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν θα έχουν καμία επίδραση» δήλωσε ο ίδιος για να προσθέσει ότι η Τουρκία «δεν θα ανεχθεί ενοχλήσεις στα χωρικά της ύδατα αλλά και στην Κύπρο».
Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Ακάρ έρχονται λίγες μέρα μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ περί ισοπέδωσης βραχονησίδων, με φόντο τις έρευνες στην Κύπρο και την εκεί παρουσία του «Μπαρμπαρός».
Ακολούθησαν προχθές συνεχόμενες υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο, αλλά και απειλητική δήλωση του Ακάρ ότι η χώρα του κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τη «γαλάζια πατρίδα» της.
Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο ήταν ψηλά στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής κατά την οποία ο Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε τους εκπρόσωπους των κομμάτων για τα κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T7445l