Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Βρυξέλλες προς Λονδίνο: Μην σπαταλήσετε τον επιπλέον χρόνο


H βρετανική σημαία μπροστά από το λογότυπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Βρυξέλλες προς Λονδίνο: Μην σπαταλήσετε τον επιπλέον χρόνο

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να παρατείνουν το Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου. Μπορεί να αποχωρήσουμε και νωρίτερα, δήλωσε ο Βρετανίδα πρωθυπουργός. Το μήνυμα Τουσκ προς το Λονδίνο.
Περισσότερο χρόνο για το Brexit, αποφάσισε να δώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε να επεκτείνει κι άλλο το χρόνο αποχώρησης της Βρετανίας από το ευρωπαϊκό μπλοκ έως τις 12 Απριλίου, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που έφτασε τις οκτώ ώρες.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι η χώρα της μπορεί να μην εξαντλήσει τη νέα προθεσμία και πως μπορεί να αποχωρήσει πριν τις 30 Ιουνίου.
«Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ με συμφωνία το συντομότερο δυνατό», τόνισε η Μέι κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε με το πέρας της Συνόδου Κορυφής. Πρόσθεσε πως έως την αποχώρησή του το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί πλήρως τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την συμμετοχή στην ΕΕ.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε από την πλευρά του το Ηνωμένο Βασίλειο να μην σπαταλήσει τον επιπλέον χρόνο που του δόθηκε για το Brexit.
«Σας παρακαλώ μην σπαταλήσετε τον χρόνο αυτό» είπε ο Τουσκ και πρόσθεσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στη διάθεσή του όλες τις πιθανές εναλλακτικές, όπως να εγκρίνει τη συμφωνία, να αλλάξει τη στρατηγική της για την έξοδο, να ακυρώσει συνολικά την έξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου