Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ζητά να αφαιρεθεί το πρόσωπό του από βίντεο της ΝΔ


Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με δημιουργούς από τον χώρο της μουσικής

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ζητά να αφαιρεθεί το πρόσωπό του από βίντεο της ΝΔ

© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Με τραγουδιστές και συνθέτες της ελληνικής μουσικής σκηνής συναντήθηκε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας ωστόσο λίγες ώρες αργότερα αντιδράσεις για τον τρόπο που προβλήθηκε αυτή η συνάντηση.
Την αντίδραση του μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Φοίβου Δεληβοριά προκάλεσε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η Νέα Δημοκρατία.
Το βίντεο δείχνει στιγμιότυπα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικεφαλής της ΝΔ με σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Χρήστος Νικολόπουλος κ.α.
Ανάμεσά του και ο Φοίβος Δεληβοριάς ο οποίος λίγες ώρες αργότερα με μια ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε να αφαιρεθεί το πρόσωπό του από το βίντεο της ΝΔ, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί η εικόνα του σε προεκλογικό σποτ οποιουδήποτε κόμματος.
«Θα ήθελα λοιπόν να διαχωρίσω τη θέση μου από την χρήση της εικόνας μου σε ένα σποτ που κύριος σκοπός του είναι η προεκλογική χρήση. Επειδή δεν έχει δε χρησιμοποιηθεί ποτέ η εικόνα μου σε προεκλογικό σποτ οποιουδήποτε κόμματος, παρακαλώ να αποσυρθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η συνάντηση, όπου συζητήθηκε το φλέγον θέμα της ΑΕΠΙ, έγινε σύμφωνα με τον ίδιο στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που έχει η μεταβατική υπηρεσία για τον νέο οργανισμό πνευματικών δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων.
«Η συζήτησή μας με τον κο Μητσοτάκη, όπως και με τους άλλους αρχηγούς κομμάτων που συναντήσαμε ή θα συναντήσουμε, είχε σκοπό τη στήριξη από όλα τα κόμματα στην ΕΥΕΔ μέχρι να προχωρήσουμε στο καινούργιο, καθώς και άλλα αιτήματα ζωτικά για τους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού», τόνισε.
Τέλος, ο κ. Δεληβοριάς υπογραμμίζει πως στον αγώνα για κάθαρση στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων είναι ταγμένοι όλοι οι δημιουργοί ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ζητά να «γίνει σεβαστός ο αγώνας τους».
Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias
11 ώρες πριν
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Θα ήθελα με το κείμενο αυτό να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σε σχέση με την χρήση της εικόνας μου σε προεκλογικό σποτ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαι εδώ και 8 χρόνια στην πρώτη γραμμή του αγώνα των δημιουργών για την κάθαρση στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων που τα λυμαινόταν επί δεκαετίες η ΑΕΠΙ με κακουργηματικό, όπως αποδείχθηκε, τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό έχω συναντήσει, μαζί με άλλους συναδέλφους, πολ...
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...